Barça

Dos gols de Messi derroten el Llevant (1-2) i els blaugranes es mantenen a quatre punts del Madrid

El Barça ha patit per sumar els tres punts al Ciutat de València. El Llevant s'ha avançat al minut 23 amb un penal clar transformat per Barkero. El Barça no ha aconseguit empatar fins ben entrada la segona meitat. Després d'una paret amb Alexis, Messi ha fet el gol de l'empat. I uns minuts després, l'àrbitre ha xiulat penal sobre Isaac Cuenca. Messi ha tornat a ser l'encarregat de transformar-lo en el 2 a 1 que permet al Barça mantenir els quatre punts de desavantatge sobre el Reial Madrid.

El Barça ha començat el partit amb una arrancada espectacular. L'aposta ofensiva de Pep Guardiola ha donat resultats i en 10 minuts els blaugranes han rematat 4 vegades a porteria. Primer el porter local Múnua ha aturat sense problemes un xut tímid des la frontal de Xavi. Després, l'han tinguda Pedro amb un gran rematada desviada per Munúa de forma miraculosa. L'inici intens i amb ritme del Barça ha continuat amb dues ocasions més, de Messi i Thiago, que ha rematat fora una centrada d'Alexis per la dreta.

Amb l'equip granota acumulant jugadors al darrere, els blaugranes han perdut precisió en els últims metres. En el primer còrner servit pels locals, Valdés ha sortit en fals i Busquets ha desviat la posterior rematada dels valencians. L'àrbitre ha assenyalat penal i Barkero no ha perdonat en l'equador de la primera meitat, en el seu setè gol a la Lliga.

El Barça ha semblat reaccionar i ha estat a punt d'empatar en una combinació Messi – Cesc, però el cop de cap del d'Arenys l'ha aturat sense problemes Múnua. El joc del Barça s'ha encallat davant la defensa tupida del Llevant, que fins i tot, en una contra rematada per Pedro López ha pogut fer el segon. El Barça ha arribat perdent al descans per la mínima, i amb la sensació que caldria picar molta pedra per superar l'ordenada defensa del Llevant.

Messi surt al rescat del Barça

La segona part ha començat amb el canvi inicial d'Isaac Cuenca per Xavi. El Barça ha seguit pressionant al Llevant però sense generar oportunitats clares. Així, l'ocasió més clara en aquesta arrancada ha estat pel conjunt de Juan Ignacio Martínez, quan Puyol ha hagut d'intervenit de forma miraculosa per evitar el segon gol en desviar una centrada cap a Koné amb Valdés batut.

Pep Guardiola ha reaccionat a l'inici impotent del seu equip, fent entrar al terreny de joc Iniesta, en substitució del canari Pedro Rodríguez. El Barça ha aprofundit en el domini i han arribat els fruits. Primer Adriano amb un un xut fantàstic ha fet lluïr Munúa al minut 59. I poc després, Lionel Messi, desaparegut fins el moment en la majoria d'accions d'atac, ha donat aire al Barça amb el gol de l'empat al 63 de la segona. L'argentí ha marcat per desè partit consecutiu, tot un rècord, amb una potent rematada amb l'esquerra a l'interior de l'àrea.

Com a Saragossa, la reacció blaugrana ha estat fulgurant i en una jugada per banda dreta, Botelho ha fet caure Cuenca. L'àrbitre Teixeira Vitienes ha xiulat penal davant les protestes dels jugadors del Llevant. Messi no ha fallat i ha capgirat el marcador al minut 71. De retruc, Messi igualava els 41 gols de Ronaldo a la classificació de ‘pichichi' de la Lliga.

Els Barça pateix en uns últims minuts d'infart

Dani Alves ha sortit per Alexis i el Barça ha tornat a la defensa clàssica de 4 homes, en un intent de Guardiola per assegurar els tres punts amb el marcador a favor. El Barça ha controlat el joc, no hi ha hagut més ocasions clares per cap equip, tot i que el Llevant ha acabat aculant l'equip blaugrana demostrant l'etiqueta d'equip revelació de la Lliga. El Barça suma el seu onzè triomf consecutiu i arribarà al clàssic de dissabte vinent al Camp Nou amb quatre punts de desavantatge respecte el Reial Madrid, que no ha perdonat contra l'Sporting.