Espanyol

L'Espanyol mostra la millor cara i reactiva el somni europeu (4-0)

L'Espanyol és una muntanya russa i aquest diumenge va tocar pujada. I va ser una pujada de les bones. Després de la decepció de Pamplona, l'equip de Pochettino va saber reaccionar i es va imposar de forma aclaparadora al València, que no va existir a Cornellà-el Prat (4-0). Cristian Gómez i Verdú a la primera part i Álvaro Vázquez i Uche a la segona van firmar una victòria en què va ser clau un grandíssim Sergio García. L'Espanyol es torna a acostar a la zona europea, que té de forma provisional a un punt.

Actualitzat
Cristian Álvarez va ser el primer protagonista del partit. Tornava a jugar després de més de 3 mesos de recuperació. Però se'l va veure poc un cop la bola va començar a rodar. Els d'Emery van apostar per un joc directe i físic que els va donar resultat fins passat el minut 20. Abans, poca cosa a explicar. L'Espanyol prenent la iniciativa i el València destruint i sortint ràpid a la contra. I sense Soldado, la pólvora era justeta, amb onas com a únic punta.

Apareix Sergio García

Tot va canviar quan Sergio García va treure la seva qualitat en una acció per la banda en què va retallar Topal i va fer la passada de la mort perquè Cristian Gómez afusellés Guaita. Una gran jugada.

I poc després, al 29, Joan Verdú va deixar bocabadat Cornellà-el Prat amb un xut potent i llunyà amb l'esquerra que es va colar per tot l'escaire. Un golàs que feia renéixer l'"alter ego" de l'Espanyol, el competitiu, el vertical i l'efectiu.

De les decepcions de les últimes 5 jornades, a una demostració de solidesa i d'arribada davant el tercer classificat de la lliga i semifinalista de l'Europa Lliga. L'Espanyol de Pochettino és una muntanya russa, conseqüència de la joventut de la plantilla, probablement.  

La golejada arriba

Unai Emery
va fer entrar Feghouli i Aduriz a la segona meitat per mirar de capgirar el partit. Però l'Espanyol li va respondre amb la seva pròpia medicina: pressió asfixiant al mig del camp i seriositat defensiva.

Els blanc-i-blaus, lluny de tancar-se a l'àrea, van mirar d'aprofitar els forats que deixava el València al darrere. I no només això. També els errors, incomptables, dels valencianistes. Un d'ells, molt greu. Guaita va fer una cessió dolenta a Topal a la frontal, Sergio García va robar i va donar el gol fet a Álvaro, que havia entrat per Weiss. Partit liquidat i eufòria a Cornellà-el Prat.

I ara, què?

El quart va arribar en una passada genial de Víctor Sánchez entre línies que va caçar Uche a l'esquena de la defensa. El nigerià va driblar Guaita i va anotar. Ja és el màxim golejador periquito amb sis gols I va arribar al gener. Un fitxatge rendible.

L'Espanyol trenca una mala ratxa de cinc partit sense guanyar i torna a mirar a Europa. Però l'afició blanc-i-blava no sap quin equip veurà la pròxima jornada, si Doctor Jekyll o Mister Hyde.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut