Esquí de muntanya

Kilian Jornet revalida el títol de la Copa del Món d'Esquí de Muntanya a Noruega

El català ha revalidat el títol de campió del món d'esquí de muntanya amb un tretzè lloc en l'última prova que formava part del circuit internacional i que es va desenvolupar a la ciutat noruega de Tromso. L'esquiador de la Cerdanya encadena el quart títol consecutiu i es reafirma com el millor esquiador de muntanya del món.

Actualitzat
En la darrera prova del campionat, d'un total de 5, Kilian Jornet en tenia prou de mantenir-se en cursa per assegurar els 97 punts d'avantatge que tenia sobre el seu principal perseguidor, l'italià Manfred Reichegger. En una cursa molt tècnica i llarga, amb sortida a nivell del mar i en unes condicions meteorològiques esplèndides, el català en tenia prou d'acabar entre els 22 primers.

En acabar la cursa, Kilian Jornet va comentar "Havia fet comptes abans de sortir i no volia arriscar. He fet una cursa gaudint molt del recorregut i de l'espectacular entorn. He sortit amb el
grup de davant i hem anat junts durant la primera pujada. En les baixades intentava gaudir sense arriscar, i en les pujades, em trobava bé i podia recuperar algunes posicions". El de la Cerdanya ocupava la novena posició a meitat de cursa, fet que li assegurava el títol.

La victòria va ser per al francès William Bon Mardion, que va demostrar que l'any que ve serà un dels ferms candidats a prendre la corona a Kilian Jornet. La Copa del Món és el torneig internacional més prestigiós de l'any, només superat pels Campionats del Món que se celebren cada dos anys.

La temporada de muntanya no acaba aquí per a en Kilian. Del 27 al 29 d'abril disputarà la prova de la Patrouille des Glaciers, última prova del calendari d'esquí. Després encararà la temporada de Trail Running que comença el 12 de maig a l'illa de la Palma, participant en la Salomon Nature Trails Transvulcania.

Mireia Miró guanya, però no pot revalidar el títol

Mireia Miró no va poder revalidar el títol de campiona del Món de la temporada passada tot i guanyar la prova femenina. La catalana arrossega un any ple de lesions i es va acomiadar del campionat amb una victòria brillant. Aquest any el triomf de la Copa del Món femenina va ser per a la francesa Laetitia Roux, que arribava a Noruega amb un ple de victòries.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut