Fórmula 1

Un informe d'Amnistia Internacional atia la polèmica sobre el Gran Premi de Bahrain

Falten tres dies per als primers entrenaments del Gran Premi de Fórmula 1 de Bahrain i la tensió política augmenta en aquest petit regne del golf Pèrsic. L'oposició es manifesta cada dia contra la repressió de la monarquia. I Amnistia Internacional, en un contundent informe, assegura que, malgrat les promeses, s'hi continuen violant els drets humans. Les autoritats, per la seva banda, afirmen que la seguretat està garantida.

Actualitzat
Es pot fer un gran premi de Fórmula 1 en un país on es violen els drets humans i es reprimeix l'oposició? Pels organitzadors i els equips, la cursa no és incompatible amb aquests abusos, però, per l'oposició i els grups defensors dels drets humans, fer-la significa ser-ne còmplice i donar oxigen a la monarquia de la minoria sunnita.

"No a una cursa sobre sang" és el lema que l'oposició pinta a les parets de l'illa abans que els dissolgui la policia. La majoria xiïta aprofita l'atenció del gran premi per denunciar la repressió i la seva marginació. Ara els avala un informe d'Amnistia Internacional. Denuncia que, malgrat les promeses de democratització, encara hi ha molts detinguts sense judici, que a les comissaries es tortura i que no s'han assumit responsabilitats per les desenes de morts des de la primavera de l'any passat.

"Quan el món es fixa en Bahrain pel Gran Premi de Fórmula 1, la gent ha de tenir en compte que també hi ha greus violacions dels drets humans. Que hi ha manifestants a qui s'estan violant els drets, gent que està detinguda pel simple fet d'exercir els seus drets humans bàsics", ha resumit Suzanne Nossel, representant d'Amnistia Internacional.

El règim de Bahrain diu que la seguretat de la cursa està garantida. Per això desplegarà massivament forces de seguretat als carrers. Per aquest motiu, l'oposició denuncia que els pilots correran la cursa, però ho faran, "de facto", diuen, sota la llei marcial.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut