Futbol

El Barça perd contra el Chelsea (1-0), tot i dominar, i haurà de remuntar al Camp Nou per ser a la final

Tocarà remuntar al Camp Nou. Això és el que haurà de fer el Barça la setmana que ve, si vol ser a la final de la Lliga de Campions. Tot i que les ocasions, el domini i la possessió van ser absolutament blaugranes, el Chelsea en va tenir prou amb un gol de Drogba -al temps afegit de la primera part- per endur-se la victòria (1-0), en l'únic xut entre els tres pals dels anglesos.

Que el Barça hagués marxat al descans amb avantatge al marcador hauria estat de justícia. Per joc, per possessió, per domini, per ocasions. Però, per contra, qui va marxar al descans amb el marcador a favor va ser el Chelsea, que va fer l'1 a 0 al temps afegit de la primera part, obra de Drogba. Una demostració que el conjunt anglès no necessita fer gaire res per marcar.

Els blaugranes, amb Piqué a la banqueta, van tenir ocasions de sobres. En les més clares, el travesser va evitar el gol d'Alexis al minut 9, Cech va refusar una rematada de cap de Messi que anava a dins al 28 i Cole va salvar a la línia de gol un xut de Cesc al 43. Abans, el mateix Cesc va tenir una pilota d'or als peus, arran d'un refús de Cech, però va xutar malament.

De polèmica també n'hi va haver. Al minut 25, Iniesta -brillant- després de protagonitzar unes "croquetes" dins de l'àrea, va veure com l'empenyia Cahill, però l'àrbitre no va xiular res en el que va semblar un clar penal.

Abans del descans, Messi va protagonitzar l'ensurt, en caure a terra arran d'una relliscada. L'argentí semblava que s'havia fet mal sol, però va poder continuar el partit.

La segona part va repetir el mateix guió de la primera, sota una intensa pluja. Domini absolut del Barça i ocasions dels de Guardiola, davant d'un Chelsea tancadíssim, que va trobar en Cahill -substitut del lesionat David Luiz- el salvador de l'equip en moltes de les oportunitats del Barça.

Però, igual que en el primer temps, les ocasions no van entrar. Adriano el va tenir, però Cech amb els dos punys la va enviar a fora. També Alexis va estar a punt de marcar. El seu xut va sortir fregant el pal esquerre. Quan faltaven quatre minuts per al final, un cop de cap de Puyol, en rematar un xut de falta de Messi, va acabar a fora. Amb el Barça completament en atac, fins a l'últim segon va buscar el gol. Però ja en l'últim sospir, Pedro va enviar una pilota al pal i Busquets als núvols. La tornada al Camp Nou decidirà.