Barça

Guardiola: "Penso que les coses s'han de fer a curt termini i per a mi quatre anys són una eternitat"

En una atapeïda sala de premsa Ricard Maxenchs, Pep Guardiola ha explicat els motius del seu adéu oficial com a entrenador del Barça al final d'aquesta temporada. El tècnic de Santpedor ha reconegut que a mitjans del passat mes d'octubre ja va comunicar al president Sandro Rosell que la seva etapa estava arribant al seu final i ha lamentat haver allargat tant la incertesa sobre la seva continuïtat. "Penso que les coses s'han de fer a curt termini i per a mi quatre anys són una eternitat", ha assegurat.

Actualitzat
Pep Guardiola ha fet públic finalment que no continuarà a la banqueta del Barça la pròxima temporada. Segons ha explicat en una multitudinària roda de premsa, el tècnic de Santpedor ha reconegut que ja no tenia forces per seguir entrenant un club tan exigent.

"M'he buidat, m'he desgastat i necessito omplir-me. Penso que les coses s'han de fer a curt termini i per a mi quatre anys són una eternitat", ha assegurat. Guardiola també ha dit que se'n va amb la sensació d'haver fet els deures ben fets i amb orgull, però "la meva etapa com a entrenador del Barça s'estava acabant". En aquest sentit, ha desvelat que el passat mes d'octubre ja li va comunicar al president Sandro Rosell que la seva etapa a la banqueta del Barça s'estava acabant.

"Hi ha coses que no puc donar com a entrenador", perquè, segons ha explicat, un entrenador "ha d'estar fort i amb energia per contagiar-la sobretot als jugadors que tenen capacitat per seguir gaudint amb el joc i jo l'he de recuperar". I això, ha dit, només es fa amb temps.

El tècnic de Santpedor també ha lamentat, però, la incertesa que ha generat els darrers temps per la seva continuïtat i ha reconegut que va ser una errada per part seva. Guardiola no ha volgut desvelar quin serà el seu futur professional i només ha dit que de moment no entrenarà a cap equip.

Rosell: "L'agraïment del barcelonisme serà etern"

"Us hem convocat aquí per anunciar-vos que Pep Guardiola deixa de ser entrenador del Barça". Amb aquestes paraules el president del Barça, Sandro Rosell, ha comunicat de forma oficial una decisió que ja era un secret a veus, la marxa de Guardiola a final d'aquesta temporada.

Rosell ha volgut donar les gràcies a Guardiola per aquests quatre anys d'èxits a la banqueta blaugrana. "Gràcies Pep per la felicitat que ens has aportat, per perfeccionar un model futbolístic que mai podrà ser qüestionat, per haver representat aquest club, pel teu suport, el teu afecte i la teva estima", ha destacat Rosell, que ha culminat les seves lloances amb aquesta sentència: "L'agraïment del barcelonisme serà etern per al millor entrenador de la història del nostre club".

Per últim, Rosell ha afirmat que quan va conèixer la decisió de Guardiola es va quedar "fotut" però ha mostrat el seu respecte i admiració cap el que ha qualificat com a "millor entrenador de la història del club".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut