Champions League

Roman Abramovic ja té la desitjada Champions League després de nou temporades i 900 milions invertits

La vella guàrdia del Chelsea, amb els Terry, Drogba i Lampard al capdavant, ha saldat un deute històric del Chelsea. Han fet possible el caprici del propietari del club, el multimilionari rus Roman Abramovic. Ara fa nou anys, va decidir invertir una petita part de la seva fortuna amb aquest objectiu: assaborir la glòria de la Champions.

Actualitzat
Nou temporades, i al voltant de 900 milions d'euros, li ha costat al magnat rus del petroli Roman Abramovic, aconseguir aixecar la Champions. Abramovic va comprar el Chelsea el 2003 per 170 milions d'euros. S'ha gastat més de 100 milions d'euros de mitjana per temporada. Fernando Torres, 58 milions d'euros; Xevtxenko, 36; Drogba i Essien, 29 cadascun; Mata, 28; Wright-Phillips, 27, o David Luiz, 25, són només alguns exemples dels més de 30 futbolistes que ha fitxat.

Fins a vuit entrenadors per complir l'objectiu

Va començar amb Ranieri a la banqueta i la primera gran aposta va ser convertir José Mourinho en el tècnic més ben pagat del món. El Chelsea feia 50 anys que no guanyava res i amb el portuguès a la banqueta els fruits van arribar ben aviat. Fins ahir, 3 lligues i 4 copes angleses com a títols més importants, però la Champions se li resistia.

Qui el va fer arribar més lluny va ser el substitut del destituït Mourinho, Avant Grant. Amb aquest secundari a la banqueta, el Chelsea va disputar el 2008 la final de Moscou, contra el Manchester United. Però aquest cop la sort dels penals els va donar l'esquena i la copa se'ls va escapar de les mans. Scolari, Hiddink, Ancelotti, Villas-Boas i, finalment, Di Matteo han intentat portar el Chelsea cap al lloc més alt d'Europa. Però una altra vegada amb un substitut a la banqueta ha pogut veure realitzat finalment el seu somni.

La rua dels campions

A Londres encara continua la festa dels aficionats del Chelsea l'endemà d'aconseguir la primera Champions. L'autocar dels campions ha recorregut els principals carrers de la capital exhibint la preuada "copa de les orelles". Els jugadors de Roberto di Matteo, amb samarreta commemorativa de la gesta, han animat l'espera al carrer dels seguidors que volien veure el pas de autocar blau. Ningú s'ha volgut perdre la festa, tampoc John Terry, que no va poder jugar la final de Munic per sanció, ni tampoc el propietari del club, Roman Abramovic, que, després d'una inversió milionària, ha pogut celebrar, per fi, que el Chelsea és el nou rei del futbol europeu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut