Madrid

Aguirre demana suspendre la Copa del Rei i jugar-la a porta tancada per evitar les xiulades

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha demanat que se suspengui la final de la Copa del Rei que s'ha de jugar aquest divendres, i que en tot cas se celebri a porta tancada per evitar una eventual xiulada a la família reial.

RedaccióActualitzat
"Els ultratges a la bandera o a l'himne són un delicte en el Codi Penal. No s'han de consentir i, per tant, la meva opinió és que el partit s'ha de suspendre i celebrar-se a porta tanca en un altre lloc." Aquesta és la resposta que ha donat en declaracions a una ràdio la presidenta madrilenya davant la possibilitat que la final de la Copa del Rei s'acabi convertint en escenari de xiulades contra el príncep, que hi assistirà en representació de la família reial, i l'himne espanyol. Divendres han de jugar el Barça i l'Athelic de Bilbao al camp de l'Atlètic de Madrid. Una situació semblant ja es va viure fa tres anys, quan tots dos equips es van disputar a València la Copa del Rei.

Esperanza Aguirre ha continuat amb els seus arguments: "Aquest és el campionat d'Espanya. Aquesta copa l'entregava el president de la República quan hi havia República, Franco quan hi havia Franco, i ara és la Copa de sa majestat del rei, però és la Copa d'Espanya [...]. Si hi ha part dels aficionats -que estic segura que no són tots i que n'hi ha molts que no són nacionalistes ni separatistes ni antiespanyols- que volen xiular, doncs miri vostè, el partit no es farà, així de clar."

Aguirre ha explicat que fa molt de temps que pensa en aquesta possibilitat, des que l'expresident francès Nicolas Sarkozy va amenaçar d'anul·lar els esdeveniments ho si es tornava a xiular durant la reproducció de l'himne francès en les competicions esportives.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut