Futbol

El Barça guanya la Copa del Rei en superar l'Athletic (0-3) en el millor comiat per a Pep Guardiola

Era el comiat que volia Pep Guardiola. El Barça s'ha proclamat campió de la Copa del Rei, en una de les finals més plàcides que es recorden. Els blaugranes han superat l'Athletic de Bilbao, amb un clar 0-3, amb dos gols de Pedro i un de Messi; un resultat que ja era al marcador al minut 24. El Barça encara és més el rei de Copes després d'aconseguir el vint-i-sisè títol d'aquesta competició.

RedaccióActualitzat
Final molt plàcida per a un Barça que volia acomiadar la temporada i, sobretot, Guardiola aixecant el títol de campió de la Copa del Rei. El millor final de temporada i el millor adéu per a Guardiola. I per què no, un fins aviat.

El Barça ha anat per feina ben ràpid. Al minut 3, Pedro ja ha inagurat el marcador després que l'Athletic fos incapaç de rebutjar un córner. Al quart d'hora, Messi ha avisat des de la frontal, però Gorka ha enviat el seu xut a còrner amb una mà providencial. Cinc minuts després, l'argentí ha fet el 0-2, el seu setanta-cinquè gol de la temporda.

Els blaugranes la tocaven i l'Athletic s'ho mirava sense saber què fer per reaccionar, superat per totes bandes. Així, al minut 24 ha arribat el 0-3 de Pedro, després d'una combinació amb Xavi, que des de dins de l'àrea, li ha deixat al canari quan ha arribat a la frontal.

Amb el 0-3, el Barça ha seguit dominant, tot i que ha baixat un pèl l'accelerador. Tot just abans de la mitja hora, Pinto ha tocat la pilota per primera vegada, per rebutjar un xut de Javi Martínez. En la jugada següent, l'Athletic ha reclamat un penal de Piqué sobre Llorente. Abans del descans, Susaeta també ha fet intervenir Pinto. Del Barça, Messi, Xavi i Mascherano han tornat a posar a prova Gorka Iraizoz.

La segona part ha seguit el mateix guió, tot i que sense gols i amb un Barça que ha baixat l'embranzida del primer temps. Els de Bielsa han desaprofitat fins a dues ocasions per marcar. Una d'Ibai, amb una vaselina que ha sortit a la dreta de la porteria, i també una rematada de cap d'Aurtenetxe a fora, quan ho tenia tot de cara per marcar. Del cantó blaugrana, Iraizoz ha evitat una diana de Messi, després d'una gran escapada de l'argentí.

El Barça encara és més rei de Copes

Amb aquesta Copa del Rei, el Barça ja n'ha guanyat 26 i encara és més rei de Copes. Des del 2009 que els blaugranes no la guanyaven, precisament en una final contra l'Athletic a Mestalla. Els bascos segueixen els catalans i són el segon equip amb més Copes del Rei, amb un total de 23 -l'última la van guanyar al 1984.