Ciclisme

El ciclista Òscar Pujol torna a córrer i a guanyar curses com a professional gràcies a Facebook

Òscar Pujol és un corredor terrassenc que acaba de guanyar una etapa i la general d'una cursa ciclista. Fins aquí, res d'estany. Però si s'afegeix que va aconseguir feina a través de Facebook en un equip iranià i que acaba de guanyar el Tour de Singkarak (Indonèsia), segur que la història és més original.

Actualitzat
Òscar Pujol, de 28 anys, és un ciclista terrassenc establert a Valladolid que acaba de guanyar una etapa i la general d'una competició internacional. Fins aquí, res d'estrany. Però l'Òscar va aconseguir feina a través de Facebook en un equip iranià i acaba de guanyar el Tour de Singkarak (Indonèsia). Ara, segur que la història sona més original i, sobretot, més pròpia dels nous i durs temps.  

Es tanca una porta

Aquest escalador de raça ha format part d'equips de primera fila com el Cervelo o l'Omega Pharma-Lotto. Però una sèrie de factors negatius es van conjuntar per fer-li la guitza. Militava en aquest últim equip quan va tenir diverses malalties. Un cop recuperat no el van portar a la Vuelta a Espanya. Volien ciclistes amb contracte i ell ja no en tenia després de la separació dels dos patrocinadors d'aquest grup ciclista, fet que el va deixar a l'atur. Va ser el 2011, un any nefast per a ell. 

I se n'obre una de nova

Com que a Espanya els equips també exigien corredors amb punts aconseguits en curses, l'Òscar va haver d'armar-se de valor per continuar amb el seu somni. A partir d'aquí, el món de les xarxes socials va entrar en joc. El corredor malai Ng Yong Li, a qui l'Òscar havia conegut al Tour de Langkawi (Indonèsia) temps enrere, el va contactar a través d'uns blogaires i després a través de Facebook. Yong Li corria per a l'Azad University Cross Team iranià, que buscava corredors. Van xatejar fins que l'Òscar va tornar a veure la llum en forma de nou contracte. 

Aquest corredor català ha disputat diverses competicions amb l'Azad University Cross Team a més del Tour de Singkarak. Ha participat al Tour de Corea i al de l'Azerbaidjan (on va ser sisè) i ha sumat els valuosos punts UCI pels quals es regeixen els equips europeus per contractar ciclistes i competir en el World Tour, la màxima divisió del ciclisme internacional. L'Òscar en va acumulant per tornar a competir amb un conjunt europeu i a Europa el 2013. El seu esperit de superació mereix aquest premi, com a mínim.
Anar al contingut