Eurocopa

La selecció espanyola de futbol goleja Itàlia (4-0) i fa història en tornar a guanyar l'Eurocopa

La selecció espanyola de futbol goleja per 4 a 0 la d'Itàlia a la final de l'Eurocopa de futbol de Polònia i Ucraïna. David Silva va marcar el 1 a 0 al minut 14 en rematar de cap una passada des de la dreta de Cesc Fàbregas, i Jordi Alba va fer el segon en el minut 41 després d'aprofitar una passada en profunditat de Xavi Hernández. A la fase final de la segona meitat, dos gols més de Torres i Mata van certificar la golejada.

La selecció espanyola de futbol va golejar per 4-0 la d'Itàlia a la final de l'Eurocopa de futbol de Polònia i Ucraïna. David Silva va marcar el 1-0 al minut 14 en rematar de cap una passada des de la dreta de Cesc Fàbregas, i Jordi Alba va fer el segon en el minut 41 després d'aprofitar una passada en profunditat de Xavi Hernández. A la fase final de la segona meitat, dos gols més de Torres i Mata van certificar la golejada final. L'equip espanyol continua amb el seu cicle exitós i es converteix en el primer combinat nacional que enllaça dues Eurocopes i un Mundial de manera consecutiva.

Del Bosque va repetir l'experiència del fals 9 i també l'onze que va debutar a la competició, amb Cesc Fàbregas ocupant la referència ofensiva. La selecció espanyola va començar amb molt ritme i intensitat la final. Després de dues rematades amb cert perill de Sergio Ramos per sobre de la porteria, el blaugrana Xavi va donar el primer avís seriós. Corria el minut 9 i el xut del de Terrassa després de combinar amb Cesc va sortir tocant el travesser de la porteria defensada per Buffon.

El combinat espanyol va obrir el marcador als catorze minuts. Gran passada en profunditat d'Iniesta a Cesc, que a la línia de fons fa una centrada xut que aprofita Silva amb una gran rematada de cap. El 1 a 0 feia justícia al joc de toc exhibit pels de Del Bosque fins al moment.

Itàlia va reaccionar amb aquest gol i va agafar la iniciativa del matx. Als 28, els transalpins van gaudir de la primera arribada amb perill, quan Antonio Cassano va rematar de forma innocent a les mans d'Iker Casillas. Quatre minuts més tard la va tenir novament Cassano, que va fer lluir Casillas amb un fort xut des de fora de l'àrea.

La selecció espanyola va tornar a agafar les regnes del joc i en una contra va perforar per segon cop la porteria "azzurra". Gran passada de Xavi en profunditat de Jordi Alba que sol a l'interior de l'àrea i venint en carrera xuta al fons de la porteria de Buffon. Millor impossible per a l'equip de Del Bosque, que als 42 de la primera tenia pràcticament el títol a la butxaca.

Itàlia, amb deu jugadors i sense reacció

Inici boig de la segona meitat amb oportunitats molt clares. Primer Di Natale, subtitut d'Antonio Cassano, va estar a punt d'escurçar distàncies amb un perillós xut. I un minut després, la va tenir Cesc que no va saber culminar una gran jugada individual. La final s'hauria pogut acabar de manera definitiva si en la jugada següent, l'àrbitre hagués xiulat unes mans clares de Bonucci a rematada de Sergio Ramos.

La presència de Di Natale va augmentar la perillositat de l'equip de Prandelli i Iker Casillas li va treure una nova gran rematada als 10 minuts de la represa. Del Bosque va fer el primer canvi (el blaugrana Pedro per Cesc) i quan la final semblava més oberta que mai, amb una Itàlia pressionant buscant la remuntada, la sort va girar l'esquena a l'equip italià. Thiago Motta, que havia entrat en joc en el tercer canvi dels italians, va caure lesionat i va haver d'abandonar el partit.

Tot i quedar més de 30 minuts per al final, la selecció italiana es va acabar entregant a la superioritat numèrica i de joc dels de Del Bosque. El combinat de Del Bosque va aconseguir el control total de la final. Sense voler humiliar el seu rival, les ocasions van anar arribant i Torres, en aprofitar una passada de Xavi, va sentenciar la final al 85 amb el tercer gol. En ple festival de 'la roja', Mata, que havia entrat per Iniesta, va fer pujar el 4 a 0 dos minuts després. Amb aquest nou títol, la selecció espanyola de futbol fa història en encadenar dues Eurocopes i un mundial, i iguala el palmarès d'Alemanya amb tres títols europeus.