Barça

El Barça, disposat a fer un esforç per fitxar Javi Martínez, sempre que el jugador accepti una reducció de sou

El Barça estaria disposat a fer un esforç econòmic important per fitxar el jugador de l'Athletic Club Javi Martínez i pagar-ne la clàusula de rescissió, de 40 milions d'euros, sempre que el jugador accepti una reducció de sou.

Actualitzat
Falta una setmana perquè el Barça de Tito Vilanova es posi en marxa. Entre jugadors de vacances i altres en competició, el tècnic blaugrana no tindrà pràcticament en tota la pretemporada la plantilla al complet en cap moment. Ara mateix, però, hi ha una prioritat: mirar de fitxar Javi Martínez. El jugador navarrès de l'Athletic Club és l'objecte del desig blaugrana per reforçar l'equip.

En principi, els 40 milions de la seva clàusula de rescissió semblaven un escull insalvable, però el Barça estaria disposat a pagar-la, perquè el jugador es considera prioritari. La clau és la fitxa que cobraria. Si està disposat a situar-se en la tercera escala salarial de la plantilla, seria blaugrana. La marxa de Keita ha propiciat aquesta ofensiva per fitxar Javi Martínez.

S'ha de fitxar

L'adéu de Keita, que se'n va a la Xina, obre la reflexió a Can Barça. Cal un fitxatge sí o sí. I serà o central o mig centre. Zubizarreta i Tito Vilanova no s'han reunit, però sí que han parlat per telèfon per valorar totes les opcions. Javi Martínez és el número 1 de la llista i fins i tot el Barça estaria disposat a pagar-ne la clàusula de rescissió, és a dir, 40 milions d'euros. Com va dir Rosell, els diners, si ho demanen els tècnics, no serien cap problema.

El problema de la contractació de Javi Martínez és el sou. Zubizarreta i Tito Vilanova volen respectar els nivells salarials d'un planter que ha guanyat 14 títols en quatre anys i, per tant, el navarrès hauria d'acceptar entrar en el tercer nivell de sous. O sigui que Javi Martínez haurà de sacrificar diners per projecte, cobrar menys del que li ofereixen altres pretendents, assumir les diferències de fiscalitat entre el País Basc i Catalunya i passar a formar part del tercer grup de l'escala salarial del Barça.
 
Sembla que el navarrès ha dit que sí. Té ganes de guanyar, i sap que acostar-se als blaugrana és el millor camí per fer-ho. Si és que no, Jonathan dos Santos, ja amb fitxa del primer equip, i Sergi Roberto es repartirien els 2.173 minuts de Keita d'aquesta temporada, tot just el 16è jugador més utilitzat.

Tres coses per acabar: no hi ha cap opció que Adriano marxi, no hi ha ofertes per Afellay i Jordi Alba anirà als Jocs amb tota seguretat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut