Atletisme

La Federació Espanyola d'Atletisme decideix apartar Àngel Mullera de l'expedició olímpica

L'atleta català Àngel Mullera, seleccionat per a córrer els 3000 metres obstacles als Jocs de Londres, ha estat apartat finalment de l'expedició olímpca espanyola arrel de les informacions aparegudes sobre el seu pressumpte dopatge. El Comitè Tècnic de la Federació ha decidit substituir-lo per Sebastian Marcos, que participarà a la mateixa prova.

Actualitzat
L'atleta català Àngel Mullera, seleccionat per a córrer els 3000m obtsacles als propers Jocs de Londres, ha estat apartat finalment de l'expedició olímpca espanyola arrel de les informacions aparegudes recentment sobre el seu pressumpte dopatge. El Comitè Tècnic de la Federació ha decidit substituir-lo per Sebastián Marcos, que participarà a la mateixa prova.

La pròpia Federació anuncia en un comunicat que la decisió d'apartar Mullera dels Jocs és "independent de la possible incoació d'un expedient disciplinari, acompanyat de suspensió cautelar, per pressumpta falta contemplada al Reglament Antidopatge".

Mullera havia negat categòricament les acusacions de dopatge que surten en diversos mitjans de comunicació. La federació espanyola li feia costat, en principi. Mullera va respondre amb contundència a les acusacions via Twitter:

"Després de la notícia apareguda sobre mi que em relaciona amb l'oferiment d'un pla de dopatge, dir-vos que estic molt tranquil... i que, després de parlar amb els organismes i autoritats competents, donaré la meva versió dels fets per aclarir-ho tot."

La Federació Espanyola d'Atletisme considerava que els correus que Mullera hauria enviat presumptament a un especialista eren paper mullat i que el corredor de Lloret de Mar mai ha donat positiu. La Federació va rebre aquests correus a principis d'any d'una font anònima i assegurava que no tenen base jurídica, adduint que un correu electrònic és fàcilment manipulable.

Atleta dels tres mil obstacles, els diaris "El País" i "As" reprodueixen un intercanvi de correus en què Mullera es mostraria interessat a millorar el seu rendiment per anar als Jocs.

"Només digue'm quines contradiccions hi ha, realment el que pot durar al cos la Mircera, en quant de temps es pot detectar a l'orina... La Dynepo és impossible? Ja hi ha atletes que l'han d'estar prenent en aquest campionat del món? L'hormona no és detectable? (...) Digue'm preus per jo saber més o menys."  L'especialista el tranquil·litza i hi involucra altres esportistes, com els piragüistes:

"Només et dic que seria prudent, si vols assolir més velocitat, començar amb hormona de creixement Saizen, que és indetectable. Tinc piragüistes espanyols que l'estan prenent".

Fa un mes, Mullera va refermar la seva marca per anar als Jocs de Londres, una fita que va aconseguir l'any passat a Barcelona amb el seu millor registre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut