Olimpisme

Guor Marial, el maratonià sense bandera

Per tercera vegada a la història dels Jocs Olímpics, a Londres 2012 hi haurà esportistes que competiran sota l'empara de la bandera olímpica, segons va comunicar el Comitè Olímpic Internacional després d'una reunió de la seva executiva. Aquest serà el cas de Guor Marial, un atleta del Sudan del Sud que, juntament amb tres esportistes procedents de les antigues Antilles Holandeses, participarà a les olimpiades sense representar cap país.

Actualitzat
Per tercera vegada a la història dels Jocs Olímpics, a Londres 2012 hi haurà esportistes que competiran sota l'empara de la bandera olímpica, segons va comunicar el Comitè Olímpic Internacional després d'una reunió de la seva executiva. Aquest serà el cas de Guor Marial, un atleta del Sudan del Sud que, juntament amb tres esportistes procedents de les antigues Antilles Holandeses, participarà a les olimpiades sense representar cap país.

Guor Marial és un refugiat de la guerra civil del Sudan del Sud que no té nacionalitat i viu des dels 16 anys a Flagstaff, Arizona (EUA). Marial competirà a la marató olímpica gràcies a la decisió del COI i a la marca de dues hores, dotze minuts i 55 segons que va obtenir a la marató de San Diego.

Per trobar precedents d'aquest fet cal remuntar-se a les Olimpíades de Barcelona 92', on els atletes de l'ex-Iugoslàvia van córrer representant l'olimpisme igual que, vuit anys més tard, a Sidney 00', ho van fer els atletes del Timor Oriental.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut