Jocs Olímpics

Wodjan Shaherkani fa història en convertir-se en la primera dona saudita que participa en uns Jocs Olímpics

Wodjan Shaherkani ha estat la primera dona saudita a disputar uns Jocs Olímpics. Ho ha fet en la disciplina de judo, després de disputar un combat, de la categoria de +78 kg. La saudita va estar a punt de no participar en la prova per la prohibició de la Federació Internacional de Judo de competir amb hijab. Tot i això, es va arribar a un acord.

Actualitzat
Wodjan Shaherkani ha estat la primera dona saudita a disputar uns Jocs Olímpics. Ho ha fet en la disciplina de judo, després de disputar un combat, de la categoria de +78 kg, contra la porto-riquenya, Melissa Mojica. La saudita va estar a punt de no participar en la prova per la prohibició de la Federació Internacional de Judo de competir amb hijab. Tot i això, es va arribar a un acord.

Quan la megafonia de l'Excel Arena ha pronunciat el seu nom, el públic l'ha rebut amb un calorós aplaudiment. L'esportista ha perdut apallissada -només és cinturo blau-, però ha fet història en convertir-se en la primera saudita que debuta. Tot i això, no serà l'única que ho farà en aquests Jocs. Sarah Attar és l'altra atleta del país àrab que hi participarà. Ho farà en els 800 metres lliures.

Anar al contingut