Jocs Olímpics

Ivan Tibau critica la poca cordialitat que han rebut del COE i destaca el bon paper dels esportistes catalans a Londres

El secretari general de l'Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, ha criticat des de Londres la poca cordialitat que han rebut per part del Comitè Olímpic Espanyol i ha reconegut que la presència de la delegació catalana a la capital anglesa els fa nosa. Tibau, en declaracions a l'ACN, també ha destacat que més de la meitat de les medalles de la delegació espanyola porten segell català.

Actualitzat
El secretari general de l'Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, ha criticat des de Londres la poca cordialitat que han rebut per part del Comitè Olímpic Espanyol i ha reconegut que la presència de la delegació catalana a la capital anglesa els fa nosa. Tibau, en declaracions a l'ACN, també ha destacat que més de la meitat de les medalles de la delegació espanyola porten segell català. "Tenir un 35% de participació d'atletes catalans i gairebé un 65% de medalles aconseguides pels nostres atletes demostra que l'esport català té un paper molt important", ha dit Tibau. "Ja que via resultats no podem treure cap mena de rèdit, perquè tots competeixen a la selecció espanyola, sí que hem de dir obertament que els nostres esportistes han donat la cara i han fet que la selecció espanyola estigui en una posició més bona que la dels últims dies", ha destacat.

Ivan Tibau no creu que el COE reconegui la tasca catalana, tot i que sí que percep més bon tracte per part del Consell Superior d'Esports. "Per venir a Londres, el COE no ens va obrir les portes, al contrari, ens les va tancar. Va dir que no hi havia cap mena d'acreditació per a les comunitats autònomes", lamenta Tibau, que finalment ha pogut ser a Londres donant suport als esportistes catalans gràcies a les gestions de Pere Miró dins del Comitè Olímpic Internacional.

"No hem trobat cap mena de cordialitat per part del COE, però un cop som aquí, s'han d'adaptar. Evidentment que els fem nosa, això ja ho notem, però nosaltres hem de ser aquí donant suport a la nostra gent, estant al seu costat", ha assegurat Tibau en una entrevista a l'ACN. Segons el secretari general de l'Esport, els atletes catalans "agraeixen" la presència del govern a Londres perquè "saben els grans esforços que durant aquest any i mig ha fet la Generalitat de cara als recursos que calien per tirar endavant tots els projectes i que la cosa no es quedés paralitzada abans d'arribar a Londres". "Els esportistes ho reconeixen, i ho hem de fer palès perquè últimament els recursos de Madrid costa que arribin", ha afegit Tibau. "Per no crear un enfrontament fort abans dels Jocs Olímpics de Londres vam decidir aguantar-ho, però certament ens trobem en una situació difícil que esperem que en els propers mesos s'acabi solucionant", ha destacat.

Suport a Àlex Fàbregas

Pel responsable de l'esport català, aconseguir la representació "plena" de Catalunya en competicions com els Jocs Olímpics o els campionats del Món només arribarà "amb l'estat propi". "Estem treballant per mirar d'aconseguir el màxim de reconeixements internacionals. Ara en tenim 21, l'últim va ser l'any passat, amb els dards, i estem en procés d'aconseguir-ne més. Però el camí no és fàcil perquè avui en dia si no ets un país independent, entrar a les federacions és difícil per les pressions polítiques", ha reconegut Ivan Tibau. "No abaixarem els braços i seguirem treballant per aconseguir més reconeixements", ha afegit, i ha volgut remarcar que "hem de tenir clar que si no tenim un estat propi serà difícil" anar gaire més enllà.

Ivan Tibau també ha lamentat els atacs contra el jugador d'hoquei herba Àlex Fàbregas, i ha reiterat que té "tot el suport" del govern català. Segons Tibau, les paraules de Fàbregas van ser "honestes, clares i sense cap intenció d'enfrontar-se a ningú".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut