Espanyol

L'Espanyol cau al Villamarín i només suma un punt de 15 possibles en un desastrós inici de Lliga (1-0)

L'Espanyol buscava al camp del Betis la primera victòria de la temporada, però ha acabat encaixant la quarta derrota del curs en cinc jornades de Lliga. En un estadi fins ara talismà com el Villamarín, els blanc-i-blaus, que han anat de menys a més i que han acabat amb deu per l'expulsió de Wakaso, han perdut per la mínima per culpa d'un solitari gol de Paulao en el minut 18 de la primera part i només sumen un punt de 15 possibles.

L'Espanyol buscava al camp del Betis la primera victòria de la temporada, però ha acabat encaixant la quarta desfeta del curs en cinc jornades de Lliga. En un estadi fins ara talismà com el Villamarín, els blanc-i-blaus, que han anat de menys a més i que han acabat amb deu per l'expulsió de Wakaso, han perdut per la mínima per culpa d'un solitari gol de Paulao en el minut 18 de la primera part. Per aconseguir-ho, Mauricio Pochettino havia introduït dues novetats a l'onze titular respecte a l'equip que va empatar contra l'Athletic Club, Simao i Tejera, que han ocupat els llocs de Rui Fonte i el lesionat Forlín. La resta de l'equip l'han format Cristian Álvarez, Javi López, Raül Rodríguez, Héctor Moreno, Capdevila, Víctor Sánchez, Verdú, Wakaso i Stuani.

Amb Pochettino i Toni Jiménez sancionats i seguint el partit des d'una cabina de ràdio de l'estadi verd-i-blanc, el preparador físic, Jesús Pérez, ha estat l'encarregat de dirigir l'equip blanc-i-blau des de la banqueta del Benito Villamarín, un estadi talismà per a l'Espanyol les últimes temporades. Simao, amb un cop de cap per sobre del travesser després d'una centrada de Javi López, ha tingut la primera ocasió de perill als 10 minuts de partit però la rèplica del Betis ha estat immediata amb un xut d'Agra que s'ha perdut fregant el pal. Després d'aquesta clara ocasió dels locals, en el minut 18, l'equip de Pepe Mel s'ha avançat en el marcador amb un cop de cap inapel·lable de Paulao. Sense temps per reaccionar, el Betis ha estat a punt de fer el segon, però Cristian Álvarez ha pogut desviar la rematada de Pozuelo.

Simao, actuant com a segona punta, ha estat molt incisiu en atac i ha tornat a provar fortuna amb un xut per sobre del travesser. El Betis, molt perillós al contraatac, ha posat de nou en evidència les debilitats defensives de l'Espanyol en aquest inici de temporada i Cristian Álvarez, en el minut 32, ha tornat a ser providencial desviant un xut potent d'Agra. Beñat també ha perdonat el segon dels locals amb una rematada massa forçada. Incapaços de reaccionar, els espanyolistes han tingut molts problemes per arribar amb perill a la meta de Casto. I en el minut 41, el Betis s'ha vist obligat a fer el primer canvi. Paulao, lesionat, ha deixat el seu lloc a Perquis, que d'aquesta manera ha fet el seu debut a la Lliga.

Reacció sense premi

Després d'una primera meitat de clar domini local, en la represa l'Espanyol, sense canvis a l'onze inicial, ha sortit disposat a capgirar el resultat advers. Wakaso ha pogut fer l'empat a un al minut 52 amb un xut des de la frontal que s'ha estavellat al pal. I pràcticament a continuació, Simao també s'ha topat amb la fusta, en aquest cas amb el travesser, després d'una rematada amb poc angle. L'Espanyol s'ha fet amo i senyor del partit i ha començat a arribar amb molt de perill sobre l'àrea de Casto aprofitant que el Betis li ha cedit tota la iniciativa.

Amb un panorama molt més esperançador, Pochettino ha fet un doble canvi. Rui Fonte i Cristian Gómez han entrat en el lloc de Simao i Tejera i el domini de l'Espanyol ha estat cada vegada més insistent en busca de la igualada. En el minut 62, l'àrbitre ha anul·lat un gol a Verdú per fora de joc molt dubtós i en el 66, quan millor estaven jugant els blanc-i-blaus, Wakaso ha deixat el seu equip amb deu en veure la segona targeta groga.

Tot i la inferioritat numèrica, l'Espanyol ho ha seguit intentant fins a l'extenuació, però li han fallat les forces davant d'un Betis que ha preferit no prendre riscos i assegurar-se un triomf per la mínima, el tercer de la temporada en cinc jornades. Tot el contrari que els blanc-i-blaus, que amb aquesta nova desfeta, la quarta en cinc partits, sumen només un punt de 15 possibles, seguiran una setmana més en zona de descens i igualen el pitjor inici de Lliga després de cinc jornades disputades com en les temporades 1947-48, 1954-55 i 2002-03.