Barça

El Barça pateix per superar el Granada (2-0) i manté el ple de victòries

Un golàs de Xavi en els minuts finals i un gol en pròpia porta en el descompte han salvat el Barça davant del Granada (2-0). Després d'una primera part molt fluixa, el Barça ha millorat i ha trobat el premi dels gols en els cinc minuts finals.

El Barça s'ha mostrat desconegut en els primers minuts, en què el Granada l'ha pressionat molt a dalt. Però, a poc a poc, s'ha establert la normalitat: el domini s'ha anat decantant de part del Barça i la pilota s'ha anat desplaçant al camp de l'equip andalús. Però l'equip blaugrana no ha trobat el ritme adient per decidir el partit.

El Granada ha sabut trobar la manera de frenar el Barça a la primera meitat i gairebé ha tingut tantes opcions de gol com els locals. Tret d'un parell d'intents de Messi desviats per la defensa i d'un xut de Cesc blocat per Toño, el Barça no ha creat perill. El Granada, en canvi, ha tingut un xut de Flores i un un contra un de Siqueira amb Valdés amb força perill. El Barça ha embotellat els d'Anquela en els últims minuts de la primera meitat, sense trobar el gol, però millorant almenys la pobra impressió que havia ofert fins aleshores.

El Barça s'ha posat les piles a la represa, sobretot amb l'entrada de Xavi i Pedro. Però li ha costat imposar la seva teòrica superioritat. Messi ha tingut una ocasió de les que no acostuma a fallar. L'equip de Tito Vilanova ha anat pujant les revolucions i fins i tot s'ha quedat amb tres homes en defensa amb l'entrada de Tello per Adriano. Ha sorgit aleshores la figura del porter Toño per desviar llançaments clars de Cesc i Xavi. I en els minuts finals, amb el Barça buscant desesperadament el gol, el Granada ha tingut un parell de contracops que haurien pogut donar-li la victòria.

Finalment, però, el Barça ha sumat tres punts més - i ja en són quinze de quinze- gràcies, primer, a un gol de Xavi, que ha recollit des de la frontal un rebuig de la defensa i ha enviat la pilota gairebé a l'escaire. El Barça encara ha tingut temps d'incrementar la renda en temps de descompte quan el central del Granada Borja Gómez ha enviat al fons de la seva porteria una centrada de Messi.

El Barça ha jugat amb Valdés; Alves, Mascherano, Song, Adriano (Tello, min. 73), Busquets, Thiago (Xavi, 54'), Cesc, Alexis, Messi i Villa (Pedro, 54').