"Purito" Rodríguez celebra la seva victòria a la Llombardia (foto: Reuters)
Ciclisme

Joaquim Rodríguez s'imposa al Giro de la Llombardia i acaba l'any com a líder del rànquing mundial

Joaquim Rodríguez s'ha imposat al Giro de la Llombardia i acabarà l'any com a líder de la classificació del World Tour de la UCI desbancant el britànic Bradley Wiggins. El Purito s'ha exhibit sota la pluja en aquesta clàssica italiana i ha creuat la línia d'arribada en solitari amb nou segons d'avantatge sobre un grup perseguidor liderat per Samuel Sánchez i Rigoberto Urán.

Actualitzat
Joaquim Rodríguez s'ha imposat al Giro de la Llombardia i acabarà l'any com a líder de la classificació del World Tour de la UCI per segona vegada a la seva carrera, desbancant ni més ni menys que el britànic Bradley Wiggins, flamant guanyador del Tour de França. El Purito, que en tenia prou d'acabar entre els nou primers de la prova per aconseguir-ho, s'ha exhibit sota la pluja en aquesta clàssica italiana i ha creuat la línia d'arribada en solitari amb nou segons d'avantatge sobre un grup perseguidor liderat per Samuel Sánchez i Rigoberto Urán.

El ciclista de Parets del Vallès ha atacat en l'última ascensió de la jornada a Villa Bergano i després ha mantingut la distància arriscant en el descens, aprofitant que l'asfalt estava perillós a causa de la intensa pluja que ha caigut durant els 251 quilòmetres de recorregut entre Bèrgam i Lecco. Cap dels seus rivals l'ha pogut seguir. El Purito ha tingut temps de celebrar i assaborir un triomf que li permet convertir-se en el primer ciclista espanyol que guanya aquesta mítica prova en tota la història des que se'n va disputar la primera edició, el 1905.

El corredor català, de 31 anys, ha completat la seva millor temporada com a professional amb una victòria d'etapa a la Tirrè-Adriàtic, dues etapes més a la Volta al País Basc, la Fletxa Valona, a més de ser segon de la classificació general del Giro d'Itàlia (amb 2 victòries d'etapa) i tercer a La Vuelta a Espanya, on va guanyar tres etapes i va estar a punt d'aconseguir el triomf absolut.

"És el triomf més important de la meva carrera"

Deprés de sumar una nova victòria en el seu palmarès el català ha assegurat que és "el triomf més important" de la seva carrera. "Vaig guanyar la Fletxa Valona, vaig ser segon en el Giro d'Itàlia, tercer en la Volta a Espanya, i després em vaig preparar al màxim per als Mundials i el Giro de Llombardia. En els primers l'actuació va ser així així, però en aquest he guanyat ", ha explicat. "Lògicament he d'agrair a tot l'equip aquesta victòria, particularment a Igor Makarov i als preparadors, que em van posar en la millor condició durant un gran treball", ha afegit

Purito Rodríguez ha apuntat que s'ha trobat molt bé durant tota la prova i que el seu equip ha fet un gran treball de conjunt en els moments claus de la cursa. "I quan he vist que tots els rivals estaven cansats i que jo em trobava bé, me n'he adonat que tenia una gran oportunitat de guanyar. La pujada a Villa Vergano m'agradava i he mirat de marcar diferències", ha indicat.


Anar al contingut