Barça

El Barça obté un triomf taquicàrdic a Riazor i manté els vuit punts de marge sobre el Madrid (4-5)

El Barça es situa líder en solitari després de sumar un triomf taquicàrdic contra el Deportivo a Riazor (4-5), que li permet mantenir els vuit punts d'avantatge sobre el Reial Madrid. Els blaugranes guanyaven per 0 a 3 en el minut 20 de la primera part, però en un partit de bojos els gallecs han somiat una remuntada miraculosa. Messi, amb un "hat-trick", ha evitat un ensurt al conjunt de Tito Vilanova, capaç de donar vida a un equip que semblava ensorrat.

El Barça semblava tenir ràpidament encarrilat el partit quan en el minut 2, Cesc ha assistit Jordi Alba, que arribant des de la segona línia com si fos un davanter ha batut Aranzubia i s'ha estrenat com a golejador amb la samarreta blaugrana. Sense temps per reaccionar, el Dépor ha encaixat el segon en el minut 6. Tello ha driblat Ayoze amb una facilitat insultant i ha afusellat el porter local. El recital blaugrana ha continuat davant d'un Dépor impotent i després d'una combinació entre Cesc i Messi, l'argentí ha fet el 0 a 3 amb un xut potent i col·locat fora de l'abast d'Aranzubia.

Després d'uns primers 15 minuts primorosos de futbol, els blaugrana s'han pres un respir i els locals han pogut retallar distàncies amb una rematada de Riki al pal tot i que la jugada estava anul·lada per fora de joc del davanter gallec. Poc després Valdés ha hagut d'intervenir per desviar a córner un xut de Bergantiños però la resposta del Barça ha estat fulminant i Aranzubia ha evitat el 0 a 4 desviant amb el peu un remat de Messi. I del possible 0 a 4 s'ha passat a l'1 a 3 en el minut 24. Mascherano ha comès un penal més que dubtós sobre Riki i Pizzi ha transfornat la pena màxima.

El Dépor semblava tocat i enfosat però de forma incomprensible, el Barça s'ha desconnectat abans d'hora i ha donat vida a un rival que semblava enfonsat. Tanta, que en el minut 36 Álex Bergantiños ha fet el 2 a 3 amb un xut potent però massa centrat que Valdés s'ha empassat. I per culminar una primera part d'autèntica bogeria, Messi ha tornat a enfonsar les esperances de remuntada locals establint el 2 a 4, el desè gol que fa a la Lliga, després de rebre una assistència genial de Cesc.

Segona part de bojos

Un llençament de falta magistral de Pizzi a l'inici de la segona meitat ha situat el 3 a 4 en el marcador en un partit boig, que se li ha travessat una mica més al Barça amb l'expulsió de Mascherano al minut 50. L'àrbitre Paradas Romero, el mateix que ja el va expulsar la temporada passada a Pamplona, ha interpretat agressió de l'argentí sobre Riki i li ha mostrat la segona targeta groga. Tot i la inferioritat numèrica, Messi ha estat a punt de tornar-ho a arreglar, però la pilota s'ha estavellat al pal. Poc després, Pedro, que acabava d'entrar en substitució de Tello, també ha tingut el 3 a 5 a tocar.

Amb l'objectiu de tenir més la possessió i adormir el partit, en el minut 60 Vilanova ha fet entrar Xavi per Cesc, que a Riazor ha culminat el seu millor partit de la temporada. L'entrada en escena del migcampista de Terrassa ha calmat els ànims del Barça i Messi ha tornat a aparèixer per fer el 3 a 5, un autèntic golàs de crac, en el minut 79. Però en la jugada següent, Jordi Alba, en pròpia porta, ha deixat gairebé en anècdota el "hat-trick" de l'argentí i ha tornat a donar vida al Dépor.

En un final taquicàrdic, els locals s'han abocat a la desesperada en busca de l'empat. Malgrat intentar-ho fins al final, el Barça ha acabat sumant un triomf més treballat del que semblava i dormirà com a líder, amb 22 punts, 8 més que el Reial Madrid.