Barça

Marc Bartra se'n va sortir amb nota en la primera prova a les ordres de Vilanova

El jove central de la Masia va protagonitzar ahir el seu esperadíssim debut oficial amb Tito Vilanova. I ho va fer a un gran nivell defensiu: va ser el màxim recuperador del Barça i no va perdre ni una sola pilota. A més, dos cops de cap seus van suposar les primeres ocasions clares en atac.

Actualitzat
Marc Bartra va debutar ahir, pel que fa a aquesta la temporada, en la victòria del Barça en front del Celtic, i l'actuació va ser prou prometedora. Tot i que ja havia estat alineat per Pep Guardiola l'any 2010, aquesta ha estat la primera vegada que Tito Vilanova ha comptat amb ell. I ho ha fet com a titular en un partit de Lliga de Campions molt compromès, contra un rival rocós i dotat per al joc aeri.

Les baixes en defensa de Puyol, Piqué i Alves, afegides a la sanció de Busquets no deixaven gaires opcions a l'entrenador blaugrana que, malgrat això, en situacions similars, sempre havia optat per "protegir" el jove central i optar per altres jugadors, encara que no fossin especialistes purs en l'eix de la defensa, per exemple, Song i Adriano en el clàssic contra el Madrid.

Finalment, Bartra va entrar entre els onze escollits i va poder demostrar que les esperances que l'afició i els mitjans dipositen en ell des de fa mesos està plenament fonamentada.

Des de la primera intervenció, el tarragoní es va mostrar concentrat i consistent. És un defensa de molt nivell, atent al tall i amb reflexos per a l'anticipació. En total, va tenir 45 intervencions amb la pilota, segons ha informat Carles Domènech (Catalunya Ràdio) i va ser l'únic jugador del Barça que no en va perdre cap. I encara millor, en va recuperar 15, liderant l'equip en aquest aspecte del joc.

Bartra també va demostrar que pot ser un central interessant en l'aspecte ofensiu. Les dues primeres ocasions clares del Barça les va culminar ell, de cap.

Ja en la roda de premsa, Vilanova va parlar sobre Bartra. "Vaig prendre la decisió que jugués fa dies, des que vaig saber que Piqué no ho podria fer." L'entrenador va elogiar les facultats del debutant. "És ràpid, surt molt bé amb la pilota i és bo en el joc aeri. Si en Marc és a l'equip, és perquè jo ho vaig decidir", va aclarir abans de recordar que ell mateix va refusar el fitxatge d'un central de reforç perquè confiava en aquest talent de la Masia.

Marc Bartra s'ha passat dos anys alternant convocatòries amb el filial i el primer equip. Per fi li ha arribat l'hora de recollir la confiança de l'entrenador i respondre-hi amb actuacions tan destacades com la d'ahir.
Anar al contingut