Futbol

El Barça cau al camp del Celtic (2-1) i la classificació per als vuitens de la Champions haurà d'esperar

El ple de quatre victòries a la Champions no ha estat possible. El Barça va caure al camp del Celtic de Glasgow per 2-1 i la classificació s'haurà d'esperar. L'equip de Lennon es va avançar amb una diana de Wanyama i Watt va sentenciar amb el 2-0. Ja en el descompte, Messi va fer el 2-1, que va dedicar al seu fill, Thiago.

Tot i estar recuperat de la lesió al turmell, Piqué es va quedar a la banqueta. Tito Vilanova va optar per situar Bartra i Mascherano com a parella de centrals. En canvi, el Celtic sí que va poder comptar amb el grec Samaras, que arrossegava molèsties al turmell des del partit al Camp Nou.

Com ja va passar al camp del Barça, el Celtic es va avançar en el marcador, després d'un gol de Wanyama, que va rematar de cap un servei de córner. Era el minut 21.

Amb l'1-0, el Celtic va seguir el guió esperat. Tancats al darrere i amb una teranyina molt difícil de trencar. I, si no, que ho preguntin a un Barça que, amb una possessió del 82% en el primer temps, va insistir sense sort per aconseguir l'empat.

Als blaugranes, la porteria de Forster se'ls va fer petita, també. Messi va enviar una rematada al travesser en la primera ocasió clara per començar la remuntada. I també Alexis, de cap, va dirigir una rematada que va acabar al pal esquerre de la porteria local.

A la segona part, el Celtic tampoc va canviar d'estratègia. Tancats al darrere, Forster es va convertir en un dels herois de l'equip de Glasgow en parar dos xuts de Messi un altre d'Alexis amb una mà providencial.

Ni l'entrada de Cesc, ni la de Villa ni la de Piqué van comportar cap canvi. Piqué, per cert, feia dos mesos que no jugava.

Del possible empat a un amb un xut de falta directa de Messi a les mans de Forster, es va passar al 2-0. Forster va posar en joc la pilota de seguida amb un xut llunyà que Xavi no va poder desviar, i la pilota va anar a parar a les botes de Watt. En una acció ràpida, va poder batre Valdés i sentenciar el partit al minut 82.

Ja en el descompte, Messi va fer el 2-1 i el va poder dedicar al seu fill, Thiago, tot i que no va servir per evitar la derrota.

Tot i aquesta desfeta, el Barça continuarà com a líder del Grup G amb 9 punts. Segon és el Celtic, amb 7.

Victòria del Benfica

En l'altre partit del grup G, el del Barça, el Benfica va derrotar l'Spartak de Moscou per 2-0, amb dues dianes de Cardozo. El Benfica és tercer amb 4 punts i l'Spartak és cuer, amb 3.