Lliga de Campions

Sense gols, sense rècord... i espantats per Messi

Amb una alineació plena de suplents i joves del planter, el Barça va recular davant d'un Benfica que necessitava puntuar. Va atacar més, però sense encert, i es va condemnar a la Lliga Europa. Messi, amb un cop al genoll, va marxar lesionat i deixant el Camp Nou glaçat.

Amb el primer lloc del grup G assegurat, Tito Vilanova va fer sortir al Camp Nou contra el Benfica un onze tan atípic com lògic. Descans per als titulars habituals i esbarjo per als joves del planter. Amb una sorpresa, a més: Messi va començar el partit a la banqueta, l'endemà que l'entrenador havia confirmat que jugaria i quan tothom tenia el rècord de Müller a la ment.

Vist el que va acabar passant en el minut 85, molts aficionats deuen pensar ara que tant de bo no hagués sortit mai a jugar aquest partit.

Entre les curiositats, el retorn de Nolito al Camp Nou, sortint de titular a causa de la gran quantitat de baixes que arrossegava l'equip de Jorge Jesús. Per part blaugrana, Thiago i Rafinha, els pimers germans que coincideixen en una alineació del Barça des dels temps dels Garcia i els De Boer.

Els portuguesos no van arribar a aquest últim partit del grup en la mateixa situació que el Barça. S'hi jugaven la classificació i van decidir apostar per l'atac des del principi.

Van tenir èxit en una cosa: sense els Xavi, Iniesta, Busquets o Cesc, al Barça li va faltar fluïdesa i control, i tota la primera part es va convertir en un atac i gol en mans visitants. Però van fracassar en una altra: ho van perdonar tot.

Com a mostra del seu domini en atac, en 15 minuts van tenir fins a quatre córners. En jugada, Rodrigo, Lima, John i Nolito van tenir les principals ocasions, obligant Pinto a lluir-se però també demostrant una punteria pèssima.

Les poques ocasions del Barça van sortir de les botes de Villa, poc coordinat però almenys amb un xut meritori que Garay va haver de treure de sota els pals. Per norma general, les desmarcades en profunditat de l'asturià i les de Rafinha van caure ingènuament en el fora de joc, amb les úniques excepcions de les que van seguir les internades per la dreta de Tello.

Messi va sortir pel petit dels Alcántara en el minut 59 i de seguida va generar una mica més d'activitat en punta i baixant a buscar pilotes al mig camp. Va intimidar el Benfica, però també el va fer més agressiu, potser perquè els portuguesos van veure perillar el partit per primera vegada i perquè tenien l'orella posada en el que passés a Glasgow entre Celtic i Spartak.

El fet és que en una de les poques ocasions de perill clar que va acabar generant el crac argentí, mentre el porter Artur salvava el seu xut a la línia de gol, Messi va notar que li fallava una cama i es va deixar caure a terra fins que les assistències mèdiques se'l van endur. El Camp Nou va emmudir davant de l'expressió de dolor del seu ídol i la resta del partit va perdre el poc interès que li quedava.

La lesió va ser descrita minuts després del partit com una "contusió a la cara externa del genoll esquerre". Des del Barça es confia que no sigui tan greu com s'esperava.

El Benfica queda fora i el Celtic passa

Aquest 0-0 deixa el Benfica fora de la Lliga de Campions. L'equip de Lisboa, tercer del grup G amb 8 punts, passarà a la Lliga Europa després que el Celtic hagi aconseguit batre l'Spartak de Moscou per 2-1 a Glasgow amb gols de Hooper (21') i Commons (81'). Pels russos va marcar Ari (39'). Els escocesos, amb 10 punts, passen a la segona fase i l'Spartak, l'autèntica decepció del grup, queden quarts i abandonen les competicions continentals per al que queda de temporada.