Reial Madrid

Un Madrid gris salva els mobles a última hora davant d'un Celta lluitador (2-1)

Un gol de Ronaldo a cinc minuts del final va maquillar una decebedora actuació del Madrid a Balaídos en l'anada de vuitens de Copa del Rei. El Celta va dominar el partit davant la falta d'idees dels blancs, però el resultat final (2-1) pot ser curt de cara a la tornada.

José Mourinho va demostrar que no es refiava gens del Celta en aquesta anada del vuitens de la Copa i va treure a Balaídos tota l'artilleria possible, dins de la prudència. Només el porter Adán, Carvalho i potser Varanne al lateral dret van destacar com a poc habituals en l'onze madridista.

No anava errat. A part d'un bon xut de Di María que Álvarez va parar amb problemes, els primers compassos del partit van ser de vigilància i contenció, amb imprecisions en atac per totes dues bandes. El més destacat, una targeta a Ronaldo per una entrada lletja a Hugo Mallo.

La millor ocasió va ser una rematada d'autèntic artista del coreà Park que va sortir fregant el pal en el minut 15.

En el 30, primera mala notícia per al Madrid. Benzema va fer un mal gest amb el turmell i va haver de ser substituït, lesionat, per Callejón. Així es va acabar la vida al costat blanc. Les ocasions restants les va tenir el Celta: dues més de Park i una de Bermejo.

En la represa, Mourinho, que reclamava més joc al seu equip, va deixar Di María al vestidor i va posar Özil al costat de Modric. Li va servir de ben poc. En el minut 55, una bonica combinació a l'àrea va acabar amb el gol de Bermejo, que avançava els gallecs.

Davant la falta de reacció del seu equip, el portuguès va gastar l'últim cartutx: Kaka per Essien en el 64. A la resta de jugadors, però, ja els ballava el cap.

Pepe, que va perdre els papers per enèsima vegada davant l'adversitat, va clavar una puntada de taló a Krohn-Dehli i li va encertar de ple els genitals. No va veure la targeta vermella que es mereixia, però la venjança del Celta va ser terrible. El minut següent, un atac rapídíssim va acabar amb un xut estratosfèric de Bustos des de fora de l'àrea: 2-0.

L'error dels homes de Paco Herrera va ser creure's que el resultat ja valia i tancar-se a dins de l'àrea, on el Madrid va posar setge durant els últims deu minuts. Només en van poder treure fruit una vegada, amb una pilota penjada molt ben aprofitada per Ronaldo, però en van tenir prou per tornar a casa amb el resultat menys dolent.

El Celta s'hi va esforçar molt, però haurà de suar encara més per mantenir l'eliminatòria a favor al Bernabéu.