Futbol

El Barça passa als quarts de la Copa en eliminar el Còrdova amb gols de Villa, Thiago i Alexis (5-0)

El Barça ja és als quarts de final de la Copa del Rei, on l'espera el Màlaga. Els blaugranes, amb Messi a la banqueta, han eliminat el Còrdova, després d'imposar-se 5-0 al Camp Nou. Thiago ha obert el marcador. Villa i Alexis han aprofitat per reivindicar-se amb un doblet. Sergi Roberto i el mateix Villa no han pogut acabar el partit per lesió.

Amb l'eliminatòria encarrilada ja en el partit d'anada amb els dos gols de Messi a Còrdova, Jordi Roura ha aprofitat per fer rotacions. Així, Messi s'ha assegut a la banqueta i la titularitat al davant ha estat per a Alexis, Villa i Cesc com a fals davanter centre. Sergi Roberto, l'únic del filial, també ha sortit a l'onze titular.

Ha estat un duel de domini absolut del Barça, en què Pinto s'ha sentit com un espectador més al costat dels 37.607 que hi havia al Camp Nou. Els blaugranes han deixat sentenciada l'eliminatòria abans del descans. Thiago ha estat l'encarregat d'inaugurar el marcador al minut 17, en entrar a l'àrea sense oposició i batre Saizar.

Qui, sobretot, ho ha aprofitat per reivindicar-se ha estat Villa, amb dues dianes. La primera, un autèntic golàs en una acció individual, amb croqueta inclosa, i amb un xut sense angle que ha acabat al fons de la xarxa, quan tothom esperava la centrada. Al minut 26, l'asturià ha fet el 3-0 gràcies a una assistència d'Alexis. Precisament, el xilè no ha tingut el seu dia en el primer temps. Només començar, al minut 2, ha tingut una ocasió claríssima en escapar-se dels centrals, però ha xutat al cos del porter. També ha vist com Saizar li impedia que un intent de vaselina acabés amb gol i, abans que finalitzés la primera part, ha relliscat dins l'àrea després d'una assistència de Cesc.

Tot i això, Alexis ha tingut premi en la seva insistència i ha marcat el 4-0 en una rematada de cap arran d'un córner. Amb el partit més que decidit, Roura ha donat entrada a Tello i Bartra, per donar descans a Puyol i Cesc. El tercer canvi ha estat obligat per la lesió de Sergi Roberto, al minut 50, per  un trencament al recte anterior de la cuixa esquerra que el tindrà quatre setmanes de baixa. L'ha substituït Dos Santos. I sense més opcions de recanvi, el Barça ha jugat els últims 12 minuts amb deu homes, perquè Villa ha abandonat el terreny de joc per culpa de les rampes.

Ja en el tram final, Alexis ha fet el definitiu 5-0, després d'una pífia en la jugada anterior en què ha superat el defensa i el porter, però ha acabat relliscant.

La setmana que ve, als quarts de final de la Copa, el Barça es trobarà el Malàga.