Hoquei patins

Reus Deportiu i Moritz Vendrell disputaran una final inèdita en la Copa d'hoquei

El Reus Deportiu ha donat la gran sorpresa en la primera semifinal de Copa en desfer-se de Liceo després d'una pròrroga i penals. El Vendrell, en canvi, li ha clavat un inesperat correctiu al Barça (7-3) i arriba a la seva primera final. Diumenge, a les 12.45, en directe per Esport3.

Actualitzat
El Reus Deportiu ha donat la gran sorpresa en la primera semifinal de la Copa del Rei d'hoquei patins que es juga a Oviedo. Al davant tenia un dels grans favorits al títol, el Liceo, amb un dels millors jugadors del món Jordi Bargalló, però el jove equip català ha fet valer més la il·lusió i l'atreviment per resistir fins al final (2-2), arribar a la pròrroga i imposar-se finalment en una roda de penals molt emocionant (1-2).

El partit ha estat difícil per al Reus en tots els sentits, fins i tot l'arbitral. Al principi de la segona part ha arribat a disposar només 2 jugadors en pista a causa d'una sèrie d'expulsions molt discutides. Però, fins i tot en inferioritat, se les ha arreglat per anar endavant en el marcador durant molts minuts.

El golejadors del partit per part catalana han estat Marín (29') i Casanovas (35'). Per als gallecs, han marcat Bargalló (2') i Ordóñez (42'). En els penals l'emoció ha pujat al màxim i els entrenadors han reservat els seus millors homes per l'últim llançament. Bargalló ha fallat el seu per donar pas a Casanovas, que ha transformat per certificar el definitiu 1-2 de la tanda, que dóna un bitllet per a la gran final al seu equip.

El Vendrell passa pel damunt del Barça

Potser ha estat encara més sobtada la victòria del Moritz Vendrell sobre el FC Barcelona, sobretot veient la contundència del resultat: 7-3.

Els del Baix Penedès havien arribat a Oviedo amb l'etiqueta d'equip ventafocs. Mai havien passat dels quarts de final en una Copa, i ara en disputaran una finalíssima després d'un partit brillantíssim, que ha tingut en Xavi Costa l'home més destacat. Ell solet ha fet quatre dels gols del seu equip.

Davant la concentració i l'efectivitat del Vendrell, el Barça, en canvi, ha tingut un vespre molt poc inspirat. La diferència de 4-1 amb la qual s'ha arribat al descans podria tenir una bona explicació en l'estadística de penals. N'hi ha agut 2 per banda, el Vendrell ha transformat els seus i el Barça els ha fallat. En tot el partit, els culers han arribat a desaprofitar 3 penals i 3 faltes directes.

De tota manera, la segona part ha estat a punt de veure una remuntada de mèrit. La pressió ha faciltat al Barça posar-se a un sol gol (4-3, minut 35) gràcies a l'entrada de Marc Gual, que ha dinamitzat el joc barcelonista. Això fins al moment en què Costa ha dit prou i ha encadenat els tres gols seguits que han sentenciat el xoc.

Diumenge, la gran final tornarà a ser catalana i, aquesta vegada, mai vista: Reus Deportiu – Moritz Vendrell, a les 12.45 en directe per Esport3.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut