Futbol

El Reial Madrid capgira el marcador davant un ManU amb deu (1-2) i passa als quarts de Champions

El Reial Madrid s'ha classificat per als quarts de final de la Champions, després d'eliminar el Manchester United a Old Trafford (1-2). Amb l'1-1 de l'anada, els blancs estaven obligats a marcar, però va ser el conjunt anglès qui es va avançar a la segona part gràcies a un gol en pròpia porta de Sergio Ramos. La jugada clau va arribar al minut 57, quan l'àrbitre va expulsar Nani amb una més que rigorosa vermella, per una falta a Arbeloa. Va ser decisiu, perquè en 12 minuts el Madrid va capgirar el resultat amb gols de Modric i Cristiano Ronaldo.

El Reial Madrid s'ha classificat per als quarts de final de la Champions, després d'eliminar el Manchester United a Old Trafford (1-2). Tot i que es va avançar el conjunt anglès, hi va haver una jugada clau que va canviar el signe del partit. Va ser al minut 57, quan l'àrbitre turc Cuneyt Cakir va expulsar amb una més que rigorosa vermella Nani per una falta a Arbeloa. En 12 minuts, el Madrid va capgirar el resultat amb gols de Modric i Cristiano Ronaldo.

D'entrada, sir Alex Ferguson va sorprendre deixant a la banqueta tot un Wayne Rooney. En canvi, sí que va sortir a l'onze inicial Ryan Giggs, que amb 39 anys i 23 temporades al Manchester United va complir els mil partits com a professional. Com era d'esperar, Cristiano Ronaldo també va sortir en l'equip inicial i així el portuguès va rebre una ovació del públic d'Old Trafford, on tornava quatre anys després.

Amb l'empat a un de l'anada, el Reial Madrid estava obligat a marcar. Però en la primera part no va tenir cap ocasió clara. Només ho va intentar Higuaín, que va enviar a fora el primer intent de perill del partit. El primer temps va ser de domini del Manchester, que va disposar de clares ocasions per avançar-se, sobretot de les botes de Van Persie, Vidic i Wellbeck. La més clara va ser de Vidic, que va enviar al pal una rematada de cap arran d'un córner. Wellbeck, atent, va aprofitar el refús del pal, però Diego López el va atrapar. Era el minut 20. En dues ocasions més, Van Persie es va topar amb un Sergio Ramos que li va tallar una arribada enviant la pilota a córner o bé amb Diego López aturant-li el xut. En aquesta última, Wellbeck -autor del gol al Bernabéu- també va arribar a la segona acció, però Diego López la va enviar a córner.

A set minuts del final, Old Trafford va reclamar un penal sobre Rafael de Sergio Ramos. Just abans del descans, però, el Madrid es va veure obligat a fer un canvi. Di María es va trencar i va abandonar el terreny de joc lesionat. El va substituir Kaká.

Quan només havient passat tres minuts del segon temps, el Manchester es va avançar en el marcador amb un gol en pròpia porta de Sergio Ramos. Però la clau del partit va ser l'expulsió més que rigorosa de Nani, amb vermella directa, per una falta a Arbeloa al minut 57. Una decisió que va enfurismar Ferguson perquè es veia a venir què passaria. El Manchester va recular en bloc defensant amb deu homes, davant el setge constant del Reial Madrid.

En qüestió de 12 minuts des de l'expulsió, els de Mourinho van capgirar el marcador. Primer, Modric -que va entrar per Arbeloa- va fer l'empat amb un golàs des de fora de l'àrea que va tocar el pal i va entrar. Després, Cristiano Ronaldo va marcar l'1-2, però no el va celebrar, igual que en el partit d'anada.

El Manchester United necessitava dos gols per tornar a manar en l'eliminatòria i no es va rendir. Sobretot amb l'entrada de Rooney, els "red devils" van voler sorprendre el Madrid, però es van trobar un Diego López providencial davant d'una ocasió clara de Van Persie i del mateix Rooney. De Gea també va evitar el tercer del Madrid en un xut de Kaká.