Bàsquet

El Fiatc Joventut només resisteix 20 minuts i el Barça Regal s'emporta el duel català amb solvència (80-59)

El Fiatc Joventut només ha resistit 20 minuts i el Barça Regal s'ha emportat el duel català de la Lliga Endesa amb solvència (80-59). Els de Salva Maldonado han plantat cara fins al descans amb uns bons minuts de Kuzmic i Fisher (32-30). Però la inspiració dels exteriors del Barça en la represa ha trencat el matx i l'equip de Xavi Pascual ha acabat emportant-se la victòria de manera clara. El Barça haurà d'estar pendent de les proves mèdiques postpartit a Nathan Jawai i Víctor Sada, que han marxat lesionats i podrien causar baixa per a la Final Four de Londres d'aquest pròxim cap de setmana.

El Fiatc Joventut només ha resistit 20 minuts i el Barça Regal s'ha emportat el duel català de la Lliga Endesa amb solvència (80-59). Els de Salva Maldonado han plantat cara fins al descans amb uns bons minuts de Kuzmic i Fisher (32-30). Però la inspiració dels exteriors del Barça en la represa ha trencat el matx i l'equip de Xavi Pascual ha acabat emportant-se la victòria de manera clara. El Barça haurà d'estar pendent de les proves mèdiques postpartit a Nathan Jawai i Víctor Sada, que han marxat lesionats i podrien causar baixa per a la Final Four de Londres d'aquest pròxim cap de setmana.

En la primera part, la Penya ha controlat el Barça amb un percentatge baix d'anotació que els ha mantingut amb opcions de sorprendre. Al Barça, amb un ull en la pròxima Final Four, li ha costat imposar el ritme i dominar amb claredat en el marcador. La lesió de Jawai (ha abandonat la pista per un problema a la fàscia plantar del peu dret) i les quatre faltes de Tomic han donat protagonisme a l'exverd-i-negre Todorovic en el joc interior dels culers. La Penya, tot i que Albert Oliver no ha anotat el primer punt fins un minut abans del descans, ha marxat als vestidors amb un mínim desavantatge de dos punts.

En la represa, dos triples de Marcelinho i Navarro han començat a decantar el duel i els blaugranes han marxat en un tres i no res amb el seu màxim avantatge fins aleshores en el matx: 14 punts. L'augment de ritme anotador no ha tingut resposta al Fiatc Joventut i amb un 59 a 46 s'ha arribat a la fi del tercer període. Pràcticament amb la segona unitat, els de Xavi Pascual n'han tingut prou per ampliar fins als 21 punts de diferència la seva renda al final del matx.

La Penya ha pagat el mal partit del seu referent, el base Oliver, que, amb un 0 a 10 en els llançaments, aquest cop no ha pogut conduir l'equip a un triomf vital en la lluita per als 'play-off'. El Barça manté el tercer lloc en la Lliga regular i, a cinc dies del partit de semis de la Final Four de Londres, haurà d'estar molt pendent de l'evolució física de Sada, Jawai i Wallace. Amb tot, Navarro està recuperat i ha pogut jugar contra els de Badalona.