Bàsquet

Reacció insuficient del Barça Regal a Miribilla (90-89) i l'eliminatòria de quarts davant el Bilbao es resoldrà al tercer partit

Amb la reacció del Barça Regal a la segona meitat no n'hi ha hagut prou per aconseguir la segona victòria i el pas a les semifinals de la Lliga Endesa. L'Uxúe Bilbao Basket s'ha acabat emportant la victòria en un final agònic (90-89). L'equip de Xavi Pascual perdia per 20 punts a l'inici de la segona meitat (58-38), però amb un parcial de 0 a 14 el Barça Regal ha entrat al partit i ha estat a punt d'emportar-se el triomf. Dimarts que ve, al Palau es decidirà aquesta eliminatòria de quarts.

Amb la reacció del Barça Regal a la segona meitat no n'hi ha hagut prou per aconseguir la segona victòria i el pas a les semifinals de la Lliga Endesa. L'Uxúe Bilbao Basket s'ha acabat emportant la victòria en un final agònic (90-89). L'equip de Xavi Pascual perdia per 20 punts a l'inici de la segona meitat (58-38), però amb un parcial de 0 a 14 el Barça Regal ha entrat al partit i ha estat a punt d'emportar-se el triomf. Dimarts vinent al Palau es decidirà aquesta eliminatòria.

Davant el seu públic, els jugadors de Katsikaris han sortit amb més actitud i empenta que en el primer duel. Els primers minuts d'anotació fàcil i intercanvi de cistelles per al dos equips han donat pas als primers avantatges dels locals, que han arribat amb onze punts d'avantatge a la fi del primer quart (26-15). La dinàmica del joc (agressivitat del bilbaïns i fluixa defensa dels blaugrana) s'ha mantingut en el segon parcial i l'Uxúe Bilbao Basket, amb bons minuts de Grimau, Vasileiaidis i Mumbrú, ha arribat al descans amb un clar 48 a 30.

Les coses, lluny d'anar a millor, han anat a pitjor en la represa, i els de Katsikaris s'han posat vint punts per sobre (58-38). El primer triple en sis intents de Navarro ha donat pas a la reacció blaugrana. Amb un parcial de 14 a 0 el Barça ha posat la por al cos al públic local. Les defenses alternatives han frenat l'atac local, i sense cistelles en joc els de Bilbao han viscut dels tirs lliures. El Barça no ha perdut la fe en al remuntada i ha lluitat fins als últims instants. Amb 83 a 82, Todorovic ha fallat de forma incomprensible una cistella que hauria suposat el primer avantatge blaugrana del matx. El Bilbao ha assegurat amb 6 tirs lliures convertits per Raül López en els últims instants la victòria local. Lorbek amb 20 punts, i que ha mantingut durant moltes estones els blaugranes dins el matx, ha estat el màxim anotador dels de Xavi Pascual. Navarro n'ha fet 19 i Marcelinho també 19.

Dimarts al Palau, i en directe per Esport3, l'eliminatòria quedarà definida amb un nou enfrontament entre els dos equips. En altres partits de la jornada de quarts, el CAI ha superat el València Basket (122-120) després de tres pròrrogues i també es decidirà l'eliminatòria en el tercer partit. L'Herbalife Gran Canària ha guanyat també amb una pròrroga (83-78) i força el tercer partit. I el Reial Madrid ha accedit a les semifinals després de guanyar també el segon duel davant l'Obradoiro (58-74).