Fórmula 1

Vettel guanya el G. P. del Canadà seguit per Alonso i Hamilton i es referma en el liderat del Mundial

Sebastian Vettel es va imposar amb autoritat al Gran Premi del Canadà i ha refermat el liderat al Mundial de Fórmula 1. El pilot alemany va aconseguir la victòria al Gilles-Villeneuve de Mont-real, l'únic circuit on l'escuderia Red Bull encara no havia guanyat cap cursa. Fernando Alonso, que sortia sisè, va acabar segon després de culminar una gran remuntada i Lewis Hamilton va completar el podi final.

Actualitzat
Sebastian Vettel es va imposar amb autoritat al Gran Premi del Canadà i ha refermat el liderat al Mundial de Fórmula 1. El pilot alemany va aconseguir la victòria al Gilles-Villeneuve de Mont-real, l'únic circuit on l'escuderia Red Bull encara no havia guanyat cap cursa. Fernando Alonso, que sortia sisè, va acabar segon després de culminar una gran remuntada i Lewis Hamilton va completar el podi final.

Sebastian Vettel va saber aprofitar la "pole" que ocupava en l'engraellat de sortida i va aconseguir situar-se en primer lloc avançant Hamilton després del primer viratge. Ja no va tornar a perdre la primera posició fins a les poques voltes que van passar després de la seva primera aturada a boxs per canviar pneumàtics, durant les quals Hamilton va passar a ocupar el liderat. El pilot de Red Bull no va tenir problemes per agafar avantatge als rivals i el coixí de les primeres voltes li va servir per assegurar la primera posició fins a l'arribada. Una petita sortida de pista en un moment de distracció va ser l'únic problema que va tenir durant una actuació que li va donar la primera victòria en aquest Gran Premi del Canadà i que li permet avançar se una mica més al davant de la classificació del Mundial.

Fernando Alonso va ser el gran animador de la carrera. A la sortida no va guanyar cap posició i va haver d'anar recuperant llocs gràcies al seu pilotatge i als avançaments. Li va costar molt avançar Valtteri Bottas perquè encara no es podia fer servir el sistema DRS, però tampoc li va ser fàcil superar Mark Webber, i sobretot Lewis Hamilton en la fase final de la cursa. El pilot de Mercedes va voler tornar a recuperar el segon lloc que ocupava i els dos cotxes es van arribar a tocar, però tant l'un com l'altre van poder acabar. Gracies a una de les seves millors remuntades a la F1, Alonso va aconseguir situar-se segon en la classificació del Mundial, donat que Kimi Raikkonen només va poder marcar dos punts, ja que va acabar novè, rere Felipe Massa, que el va avançar a l'última volta.

Hamilton va completar el podi, i rera seu va entrar Mark Webber, que va trencar part del seu aleró davanter quan doblava Guido Van der Garde. La cinquena posició va ser per Nico Rosberg. Dos pilots de Mercedes, dons, entre els cinc primers, fet que va tornar a encetar comentaris sobre la polèmica prova de pneumàtics que l'equip alemany va dur a terme a Montmelo.

Jean Eric Vergne va donar la sorpresa al acabar en la sisena posició davant Paul di Resta, un altre dels herois de la cursa, donat que va remuntar deu posicions. El pilot escocès va optar com Raikkonen a fer una sola aturada al box per canviar pneumàtics. L'heroi dels entrenaments, Valtteri Bottas, va perdre moltes posicions i va acabar 14è de manera que l'equip Williams es va tornar a quedar sense punts.

Després de set curses disputades, Vettel continua liderant la classificació del campionat amb 132 punts, seguit per Alonso amb 96 i Räikkönen, que només va poder ser novè, baixa a la tercera posició de la general amb 88.

Classificació

1.  Vettel         Red Bull-Renault           1h32:09.143
2.  Alonso         Ferrari                    +    14.408
3.  Hamilton       Mercedes                   +    15.942
4.  Webber         Red Bull-Renault           +    25.731
5.  Rosberg        Mercedes                   +  1:09.725
6.  Vergne         Toro Rosso-Ferrari         +     1 volta
7.  Di Resta       Force India-Mercedes       +     1 volta
8.  Massa          Ferrari                    +     1 volta
9.  Raikkonen      Lotus-Renault              +     1 volta
10.  Sutil          Force India-Mercedes       +     1 volta
11.  Perez          McLaren-Mercedes           +     1 volta
12.  Button         McLaren-Mercedes           +     1 volta
13.  Grosjean       Lotus-Renault              +     1 volta
14.  Bottas         Williams-Renault           +     1 volta
15.  Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari         +    2 voltes
16.  Maldonado      Williams-Renault           +    2 voltes
17.  Bianchi        Marussia-Cosworth          +    2 voltes
18.  Pic            Caterham-Renault           +    2 voltes
19.  Chilton        Marussia-Cosworth          +    3 voltes
20.  Gutierrez      Sauber-Ferrari             +    7 voltes

Volta ràpida: Webber, 1:16.182
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut