Futbol

Guardiola es presenta a Munic parlant en alemany i agraint aquest "regal" que li ha fet el Bayern

Josep Guardiola va ser presentat com a nou entrenador del Bayern de Munic per a les pròximes tres temporades. En un alemany més que bo, va agrair que un club com el Bayern de Munic s'hagi decidit per ell: "És una sort, és un regal que el Bayern hagi pensat en mi i que jo pugui ser aquí". El tècnic, acompanyat de Matthias Sammer, Uli Hoeness i Franz Beckenbauer, va demanar disculpes pel seu nivell d'alemany i va prometre millorar-lo, tot i que mentre ho deia no va cometre ni un error gramatical.

Actualitzat
  • ANÀLISI
  • Lluís Canut
    Per Lluís Canut
Josep Guardiola va ser presentat com a nou entrenador del Bayern de Munic per a les pròximes tres temporades. En un alemany més que bo, va agrair que un club com el Bayern de Munic s'hagi decidit per ell: "És una sort, és un regal que el Bayern hagi pensat en mi i que jo pugui ser aquí". El tècnic català, acompanyat del director esportiu, Matthias Sammer, del president del club, Uli Hoeness, i del vicepresident, Franz Beckenbauer, va demanar disculpes pel seu nivell d'alemany i va prometre millorar-lo, tot i que mentre ho deia no va cometre ni un error gramatical, fins al punt que li van preguntar qui era el seu professor o professora d'alemany.

Guardiola va explicar que s'ha endut a Alemanya els seus homes de confiança, coma ara Manuel Estiarte. Però no volia emportar-se gaires tècnics perquè entén que el Bayern ja en té, i de molt bons. "M'he decidit pel Bayern per la història del club i pels jugadors", va explicar Guardiola, que també va dir que "això és un nou repte. El meu temps al Barça va ser meravellós però necessitava un nou desafiament. Aquí se m'ha donat".

Rumenigge va explicar que han "treballat durant molt temps per convèncer Guardiola", i va explicar com va començar la relació Pep-Bayern: quan "fa dos anys, durant una Copa Audi a Munic, vam fer un primer cafè", aquesta relació es va mantenir, fins que aquest any "s'ha intensificat". Hoeness va explicar que va "estar a Nova York, al seu pis, i al cap de cinc minuts vaig saber que això funcionaria". "Guardiola és l'home per tirar endavant el repte que representa millorar el Bayern del triplet", va concloure.

Guardiola va expressar que "jugar amb el Barça el 24 de juliol serà especial. Sé que sóc aquí pel que he fet al Barça. Serà un gran partit de preparació". El tècnic, que va confessar estar una mica nerviós, va demanar temps: "Doneu-me temps, pas a pas. Intentaré fer progressos per millorar el que ha deixat Jupp Heynckes". Guardiola és conscient que té molta pressió però l'accepta.

Acompanyat de la seva família i de 200 periodistes, Guardiola va assegurar que li "encanta atacar, aquesta és la meva idea del futbol", a més d'assegurar: "Crec que si un equip ha guanyat quatre títols, no cal fer grans canvis. L'equip és molt bo".

Un cop acabada la presentació oficial, Pep Guardiola va sortir a la gespa del que serà el seu estadi els pròxims tres anys, l'Allianz Arena, i va pilotejar amb la mascota del club i amb dos nens vestits amb la samarreta del Bayern. El nou tècnic de l'equip alemany va ser, finalment, obsequiat amb un cotxe de luxe.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut