Motor

Yamalube Folch guanya les 24 Hores de Montmeló i trenca el rècord de la prova

L'equip Yamalube Folch Endurance s'ha coronat per vuitena vegada en les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme, on ha establert un nou rècord de voltes (746), en una cursa en què el campió de l'anterior edició, Suzuki Català, s'ha vist obligat a abandonar quan faltaven quatre hores.

Malgrat no haver aconseguit la 'pole' divendres, la Yamaha YZF R-1 1000 pilotada per David Checa, Dani Ribalta, Arturo Tizón i Pedro Luis Vallcarenas ha dominat la prova amb claredat des de l'inici, rodant amb molta regularitat, fins i tot durant la nit.

Lluny de l'arrencada ajustada entre els dos favorits, la fiabilitat de l'equip de Josep Maria Folch els va permetre gaudir d'un còmode avantatge de 16 voltes passada l'etapa nocturna, la més exigent, i quan faltava un quart de competició.

Tot i així, malgrat els molts problemes dels pilots de Suzuki Català (Víctor Casas, Xavi del Amor, Gred Junod i Gwen Giabbani) des de la segona hora, amb diverses avaries en la moto, el quartet que defensava el títol va iniciar una gran remuntada que els va permetre col·locar-se segons a mitja cursa.

Una caiguda de Casas poc abans de les cinc de la matinada va deixar molt malmesa la Suzuki, i els treballs de recuperació dels mecànics els van fer perdre tres voltes, però quan quedaven sis hores van posar-se al darrere del líder, després de superar el sorprenent equip francès Team Endurance Hall Motos 02, que havia sortit en vint-i-unena posició.

Aquestes dues remuntades espectaculars van servir de poc al final, perquè, quan faltaven quatre hores i mitja, Suzuki Català es va veure obligat a abandonar definitivament a causa d'un trencament del motor de la Suzuki GSX-R 1000.

"Tot l'equip ha quedat molt tocat per aquesta manera d'acabar. Tot i ser conscients que forma part del joc, aquest any sembla que la mala sort no ha deixat en cap moment el box número 9, sense afectar cap dels altres equips que lluitaven per les primeres posicions", ha lamentat l'escuderia en un comunicat.

Sense l'oposició del seu principal rival, Yamalube Folch ha acabat la cursa amb comoditat i ha marcat un nou rècord de la prova, i ha aconseguit, així, la seva vuitena victòria, fet que el segueix situant com a l'equip amb més triomfs en el palmarès, al davant de Suzuki Català, amb sis.

El podi l'han completat els equips francesos Team Endurance Hall Motos 02 (Kawasaki), a 32 voltes, i Team Sud Manche Evolution (Yamaha), que ha tancat el podi a 40 voltes del líder.