Esports

La UFEC proposa que els voluntaris en clubs esportius no cotitzin a la Seguretat Social

La crisi oberta en els clubs modestos, per l'obligatorietat de donar d'alta a la Seguretat Social tots els col·laboradors, per mínima que sigui la seva activitat, podria trobar una via de solució. La UFEC, l'entitat que aglutina totes les federacions, ha fet una proposta que, si és acceptada pel Ministeri d'Ocupació, pot significar la salvació de moltes entitats.

Actualitzat
La crisi oberta en els clubs modestos, per l'obligatorietat de donar d'alta en la Seguretat Social tots els col·laboradors, per mínima que sigui la seva activitat, podria trobar una via de solució. La UFEC, l'entitat que aglutina totes les federacions, ha fet una proposta que, si és acceptada pel Ministeri d'Ocupació, pot significar la salvació de moltes entitats.

Les federacions catalanes pretenen diferenciar clarament entre voluntaris esportius i professionals de l'esport. D'aquesta manera, el voluntaris, com que fan una feina sense ànim de lucre, no haurien de cotitzar a la Seguretat Social. És la resposta de la UFEC a les intencions del govern central d'obligar a regular tots els pagaments que els clubs fan a tècnics, jugadors, delegats i àrbitres dels seus equips. Una mesura que podria comportar la desaparició de molts clubs de formació per la impossibilitat d'assumir unes despeses que augmentarien, de cop i volta, un 40 per cent respecte a les actuals.

Les inspeccions als clubs ja han començat, i ho han fet majoritàriament a Catalunya. La proposta de la UFEC ha estat adreçada a tots els partits polítics catalans amb representació a Madrid perquè pugui ser debatuda al Congrés dels Diputats.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut