Futbol

Neymar iguala el gol inicial de Villa i la tornada de la Supercopa al Camp Nou decidirà (1-1)

El Barça ha arrencat un empat del Vicente Calderón (1-1), després que Neymar igualés el gol inicial de David Villa. L'asturià, que per primer cop s'enfrontava al seu últim exequip, ha marcat abans del primer quart d'hora amb un xut imparable. Com ja va avisar, l'ha celebrat. En el primer temps, el Barça ha generat poc perill, però l'entrada de Neymar al segon temps ha animat l'atac dels blaugrana, sobretot quan ha fet l'empat. Messi s'ha quedat als vestidors al descans, per precaució arran d'una contusió.

El Barça ha arrencat un empat del Vicente Calderón (1-1), en un partit amb diversos focus d'atenció. Hi havia un duel al terreny de joc entre dos equips i també un duel entre jugadors: Atlètic de Madrid - Barça i Villa-Messi. El partit tenia un caire més especial per a Villa, que per primer cop s'enfrontava al seu últim exequip i als que fins fa poc eren els seus companys al vestidor. Tant Villa com Messi han sortit en l'onze titular; una vegada més, Neymar ha començat a la banqueta.

Qui ha agafat avantatge en el duel ha estat sens dubte David Villa. Abans del primer quart, l'asturià ha fet l'1-0 amb un xut imparable per a Víctor Valdés, gràcies a una centrada d'Arda Turan. L'acció, de contraatac, venia d'una pilota perduda per Messi en un intent de jugada de l'argentí, amb possible falta de l'Atlètic. Villa, com ja va advertir a la prèvia, ha celebrat el gol. I encara ha tingut l'oportunitat de fer-ne un altre amb un xut llunyà que ha acabat a fora.

El Barça, que estrenava la senyera en partit oficial, ha generat molt poc perill en la primera part. Ha destacat un xut de lluny de Messi molt desviat i una centrada d'Alves que per molt poc Alexis no arriba a rematar. Poca cosa més.

Només començar la represa, Cesc Fàbregas ha entrat en el lloc de Messi, que s'ha quedat al vestidor per precaució, per unes molèsties a la part posterior de la cuixa esquerra provocades per una contusió --aquest dijous li faran més proves--. Malgrat el contratemps, l'entrada de Neymar al 59 per Pedro ha portat la dosi d'esperança que li calia al Barça. Esperança perquè, amb set minuts al terreny de joc, el brasiler ha fet l'empat a un, amb un gol de cap, en rematar una centrada d'Alves.

A partir d'aquí, el Barça s'ha engrescat i ha tingut ocasions d'endur-se la victòria, davant un Atlètic que físicament ha baixat molt en el segon temps. L'ha tingut Xavi de falta i també n'ha tingut una altra Neymar, que Courtois ha aturat en dos temps. La tornada, dimecres que ve al Camp Nou, decidirà.