Nadal reedita un títol que ja havia aconseguit el 2010. (Foto: EFE)
Tenis

Rafa Nadal derrota Novak Djokovic en quatre sets i es corona per segona vegada com a vencedor de l'Open dels Estats Units

Rafa Nadal és insaciable. El tenista balear ha vençut Novak Djokovic en quatre sets, per 6-2, 3-6, 6-4 i 6-1, i s'ha adjudicat l'Open dels Estats Units per segona vegada en la seva carrera. És el tretzè títol del Grand Slam del manacorí.

Actualitzat
Rafa Nadal és insaciable. El tenista balear ha vençut Novak Djokovic en quatre sets, per 6-2, 3-6, 6-4 i 6-1, i s'ha adjudicat l'Open dels Estats Units per segona vegada en la seva carrera. És el tretzè títol de Grand Slam del manacorí.

Un Nadal-Djokovic és un clàssic de la història del tenis. El balear i el serbi s'han enfrontat fins a 37 vegades en una pista (22-15 per a Nadal) i converteixen cada partit en una batalla èpica. Cops impossibles, intercanvis inacabables i una determinació pròpia dels escollits. En aquesta ocasió, a Flushing Meadows, nou triomf del manacorí després de gairebé tres hores i mitja de matx.

La final somiada pels aficionats --el primer contra el segon del rànquing mundial-- es repetia per tercera vegada en els últims quatre anys. Nadal estava lesionat el 2012. Molta igualtat en els dos primers sets i els dos jugadors responent al guió previst: Nole, a l'atac, arriscant-se més, i Rafa, més a la defensiva. Djokovic s'ha fet un tip d'entrar cops guanyadors (46), però també ha sumat molts errors no forçats (53).

El punt d'inflexió ha arribat en el tercer set. Amb un 4-4 en el marcador parcial, Nadal ha aixecat tres pilotes de "break" i ha encadenat cinc jocs consecutius. Això ha minat la moral de Djokovic, que arrossegava més cansament de la semifinal. El quart i últim set no ha tingut història, amb un Nadal sense rival.

El balear ha caigut sobre la pista i, molt emocionat, ha celebrat el triomf. El número 1 cada vegada és més a prop.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut