Messi i Alves celebren un dels gols de l'argentí. (Foto: Reuters)
Futbol

Un "hat-trick" de Messi i un gol de Piqué donen la victòria al Barça davant l'Ajax (4-0)

Un "hat-trick" de Messi i un gol de Piqué han donat la victòria al Barça davant l'Ajax, en l'estrena de la Lliga de Campions al Camp Nou (4-0). Víctor Valdés ha tornat a firmar una més que bona actuació i ha aturat un penal a Sigthórsson, ja amb el 4-0 al marcador.

El partit no passarà a la història pel joc col·lectiu i de profunditat que tant li hem vist en els últims anys al Barça. L'equip blaugrana ha optat davant l'Ajax pel pragmatisme i li ha sortit bé en l'estrena de la Champions clavant-li un 4-0 al conjunt holandès. Messi ha estat, una vegada més, decisiu en atac i també Valdés, a la porteria.

En el que fins ara era un duel inèdit en partit oficial, el Tata Martino ha deixat Xavi a la banqueta. En canvi, Bojan ha sortit en l'onze titular de l'Ajax. Al Barça li ha costat molt trepitjar l'àrea contrària i la poca profunditat ha estat massa habitual, en els primers compassos del partit. Davant tenia un Ajax molt concentrat en defensa, que a la vegada tampoc generava perill. Així s'explica que el Barça hagi aconseguit trencar el gel, gràcies a les botes de Messi. L'argentí, al minut 22, ha fet l'1-0 amb un xut de falta directa, que ha col·locat on ha volgut. En part, perquè la falta era en una posició ideal, just al centre de la frontal, gentilesa de Duarte.

El gol ha fet reaccionar l'Ajax, que a la mitja hora ha tingut l'empat a tocar. Víctor Valdés ha evitat el gol amb una mà providencial, per refusar una rematada de cap de Van Rhijnh amb centrada prèvia de Bojan. També ha estat clau, al minut 36, quan ha aturat un xut de Duarte dins l'àrea.

Abans del descans, han destacat dues arribades més del Barça. Una de Neymar i l'altra de Messi que Vermeer ha aturat.

El Barça ha seguit amb un joc pragmàtic al segon temps i ha resolt el partit. Messi, al 55, ha marcat el segon, retallant dins l'àrea i buscant porteria. Ha estat en una acció de contraatac, en què Mascherano havia recuperat la pilota. Piqué ha fet el 3-0, en rematar de cap una centrada de Neymar. Ja amb el partit encarrilat, el Tata Martino ha donat entrada a Xavi i Pedro en el lloc de Cesc i Neymar, respectivament.

Messi s'ha tornat a apuntar un "hat-trick", després de fer el 4-0 al minut 75. En la jugada següent, Mascherano ha fet un clar penal sobre Serero. Sigthórsson, encarregat de xutar la pena màxima, ha vist com Valdés li aturava el llançament. Qui també ha tingut minuts ha estat Bartra, que ha substituït Piqué al 79.

Milan, 2 - Celtic, 0

Al grup H del Barça, Zapata i Muntari han marcat els gols que han donat la victòria al Milan davant el Celtic.