Futbol

El Barça guanya el Celtic amb gol de Cesc (0-1) i lidera el grup H de la Champions

El Barça s'ha tret l'espina de la temporada passada i s'ha endut la victòria de Celtic Park, amb un gol de Cesc (0-1). Amb aquest triomf, els de Gerardo Martino lideren el grup H de la Champions, amb 6 punts, ja que en el primer partit van guanyar l'Ajax.

El Barça s'ha tret l'espina de la temporada passada i s'ha endut la victòria de Celtic Park, amb un gol de Cesc (0-1). Amb aquest triomf, els de Tata Martino lideren el grup H de la Champions, amb 6 punts, ja que en el primer partit van guanyar l'Ajax.

Com era de preveure, a Glasgow, Cesc s'ha situat en la posició de fals nou amb la baixa de Messi, Neymar ha fet un pas endavant i Bartra ha estat titular a l'eix. Domini i possessió del Barça, però poca profunditat i poques ocasions en el primer temps. Ha faltat precisió en la rematada final dels blaugrana, i encara n'hi ha faltat més als escocesos que no han tingut encert al contracop. Dos oportunitats a tenir en compte dels de Tata Martino. Primer, Iniesta amb un xut des de lluny que ha acabat a fora ha estat el primer avís seriós. Després un xut de falta de Xavi que ningú remata, es passeja per la porteria de Forster i aquest envia a córner.

L'ensurt del primer temps l'ha protagonitzat Neymar, que s'ha queixat d'un cop al front després d'una topada amb Izaguirre, però tot i marejar-se, ha pogut tornar al terreny de joc.

Ja en la segona part, al 58, el Celtic s'ha quedat amb deu per l'expulsió amb vermella de Brown per clavar una puntada a l'esquena de Neymar, quan aquest ja era a terra arran d'una entrada.

Del possible 1-0 al 0-1

Una vegada més, Víctor Valdés ha tornat a salvar el Barça. El Celtic ha tingut la millor ocasió, amb un xut de Forrest des de l'interior de l'àrea, que el porter blaugrana amb una estirada ha enviat a còrner. La resposta dels blaugrana ha estat el 0-1 amb gol de Cesc que, de cap, ha rematat una centrada d'Alexis -el xilè feia un minut que havia entrat al terreny de joc per Pedro-. El Barça encara podia haver ampliat el marcador amb una doble ocasió de Neymar i Alexis, que el porter Forster ha evitat que acabessin al fons de la xarxa. I després amb un xut de Neymar que s'ha plantat davant el porter del Celtic, però aquest ha refusat el xut del brasiler.

Empat entre l'Ajax i el Milan (1-1)

En l'altre partit del grup H, el resultat s'ha decidit a les acaballes. Denswill ha fet l'1-0 al minut 90. En el temps afegit, Balotelli de penal ha fet l'empat definitiu, que manté els italians segons de grup amb 4 punts.