Motociclisme

Marc Márquez pot convertir-se en el pilot més jove que guanya el Mundial de la categoria reina de motociclisme

Marc Márquez s'està convertint en el més ràpid del món, no només a la pista, sinó en la història dels Mundials de motociclisme. Quatre anys després de la seva irrupció al Mundial de 125, el pilot cerverí pot protagonitzar una gesta que no van aconseguir ni Valentino Rossi, ni Jorge Lorenzo ni altres grans mites del motociclisme: guanyar el Mundial de la categoria reina amb només 20 anys.

Després del segon lloc obtingut al Gran Premi de Malàisia darrere de Dani Pedrosa, Márquez serà matemàticament campió del món de MotoGP al Gran Premi d'Austràlia, aquest cap de setmana que ve, si suma vuit punts més que Lorenzo. Al circuit de Philip Island, el pilot d'Honda disposarà del seu primer "match-ball" per convertir-se en un pilot de rècord: el més jove que guanya un Mundial de MotoGP.

El pilot més jove que s'imposa a la categoria reina és fins ara Freddie Spencer, que va obtenir el títol de 500 cc amb 21 anys, pels 20 que té actualment Márquez. Altres exemples de precocitat són Valentino Rossi, que va guanyar el primer dels seu set campionats del món de la màxima categoria als 22 anys, o Jorge Lorenzo, que es va coronar als 23.

Un altre dels registres que té a l'abast Márquez, el de guanyar el Mundial la temporada del seu debut, només té un precedent, el de Kenny Roberts, que es va estrenar amb títol mundial l'any 1978. El pilot nord-americà, però, ja tenia 27 anys i un munt d'experiència acumulada en altres disciplines de les dues rodes.