Tony Gaffney. (Foto: EFE)
Bàsquet

El Tribunal Arbitral de la FIBA dóna la raó a Tony Gaffney i obliga el Joventut a pagar més de 39.000 euros

El Tribunal Arbitral de la FIBA ​​ja ha resolt el cas Tony Gaffney. El jugador nord-americà va abandonar el Joventut l'abril passat, al·legant retards en el pagament de comissions al seu agent, i va posar el cas en mans de la FIBA, que ha dictat sentència aquest 16 d'octubre. El Joventut haurà de pagar-li 39.813,17 euros, que, en cas de negació, podrien reportar sancions com la impossibilitat de fitxar jugadors procedents d'altres lligues.

Actualitzat

El Tribunal Arbitral de la FIBA ​​ja ha resolt el cas Tony Gaffney. El jugador nord-americà va abandonar el Joventut l'abril passat, al·legant retards en el pagament de comissions al seu agent, i va posar el cas en mans de la FIBA, que ha dictat sentència aquest 16 d'octubre.

La resolució reconeix que Gaffney estava en tot el seu dret de dur-la a terme, ja que la clàusula 5a del contracte estipula que una de les possibles raons per a la seva terminació és el retard en el pagament de la comissió del seu agent i que, encara que és poc habitual, la rescissió unilateral per part del jugador és admissible.

A la llum dels correus electrònics i cartes intercanviades entre les parts entre febrer i març de 2013, havien deixat clar de manera explícita en tres ocasions que anaven a fer ús de la clàusula en qüestió i per tant ho van fer d'una manera justa.

El Tribunal Arbitral dóna la raó al jugador i al procediment que va seguir la seva agència de representació per comunicar-li al club que donarien el contracte per acabat i rescindir-lo.

Per tant, el Tribunal Arbitral de la FIBA ​​obliga el Joventut a pagar 45.510 $ (33.093,88 euros) com a compensació pels salaris impagats a Tony Gaffney, 4.500 euros com a reemborsament dels costos d'arbitratge, 76 euros de la capitalització de l'interès a causa de la segona part de la comissió de l'agent i 2.169,4 euros com a contribució a les despeses del procés. En total 39.813,17 euros que, si el Joventut no paga, podrien reportar sancions com la impossibilitat de fitxar jugadors procedents d'altres lligues.

Gaffney va acabar la passada temporada sense equip. A l'estiu va signar pel Telekom Bonn de la Lliga Alemanya però els Memphis Grizzlies el van reclutar per fer el "training camp".

Anar al contingut