Motor

Marc Márquez: "La temporada que ve segur que tindré més pressió"

El pilot Marc Márquez, flamant campió mundial de MotoGP, que avui ha estat homenatjat aquest dissabte a la seva Cervera natal, ha admès que la temporada que ve de ben segur que serà "més complicada" perquè tindrà "més pressió" que en la present.

Actualitzat

El pilot Marc Márquez, flamant campió mundial de MotoGP, que avui ha estat homenatjat aquest dissabte a la seva Cervera natal, ha admès que la temporada que ve segur que serà "més complicada" perquè tindrà "més pressió" que en la present.

En una multitudinària roda de premsa, abans de l'inici de l'homenatge dels seus veïns, Márquez, que ha estat acompanyat pel seu germà Àlex, ha agraït el suport popular rebut, malgrat la pluja i els quatre graus de temperatura.

"Quan vaig arribar per primera vegada, vaig veure els cartells i tota la gent recolzant-me, vaig notar com d'increïble és. És un detall que m'omple d'orgull", ha indicat.

El més jove campió de la història de la categoria reina admet que "això del títol" ho porta bé. "Sóc el mateix Marc de sempre i, si canvio, espero que els que estan amb mi em facin un toc d'atenció", ha dit.

Assegura que en aquesta temporada s'ha bregat molt com a pilot. "En cada cursa, per bé o per malament, sortia sempre el meu nom i ens va costar veure que teníem opcions per lluitar pel títol", ha explicat. "Ha estat un somni fet realitat. Potser ha arribat molt més d'hora del que m'esperava i, en no esperar-lo, passa molt ràpid. El meu objectiu era guanyar en les tres categories i ho hem pogut aconseguir".

En tot cas, Márquez admet que l'any que ve serà molt més difícil. Al·ludeix a la pressió: "Tothom estarà pendent del que faci i no tindré l'excusa d'aquest any, que estava aprenent, fet que potser m'ha afavorit. Però és millor estar en aquesta posició que no en una altra".

Considera que tant Jorge Lorenzo com Dani Pedrosa van demostrar el seu gran nivell durant tota la temporada. "A més, uns altres que pugen com en Pol Espargaró són capaços de tot. És clar que en Jorge m'ha fet millor pilot, com abans ho va fer en Pol en Moto 2 o Nico Terol en 125", ha recordat.

Márquez ha reconegut que després que va ser desqualificat a Philip Island (Austràlia) va tenir algun dubte sobre si podria aconseguir el títol, encara que va saber tirar endavant a base de mentalització.

En el pla personal no creu que hagi canviat massa amb el títol. Admet que ha guanyat en experiència i ha après moltes coses i se sent més fort mentalment. "He après a escoltar el que em convenia, i que la decisió final l'has de prendre tu mateix perquè no pots carregar la responsabilitat que tens altres persones".

El més complicat van ser les sis primeres curses. "En teoria no tenia pressió, però en cada entrenament i en cada carrera anava al límit. Van ser les més dures fins després de Montmeló. Després vaig canviar la telemetria de la moto a l'entrenament d'Aragó i tot va ser millor. Psicològicament m'ha costat molt mantenir-me concentrat sempre".

Després de la roda de premsa, Márquez, que serà nomenat fill predilecte de Cervera, ha assistit a una rua d'homenatge pels carrers de la capital de la Segarra.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut