El Manchester City ha guanyat 2-3 a Munic. (Foto: EFE)
Futbol

El Bayern, tot i perdre amb el City (2-3), i el ManU passen com a primers de grup; Leverkusen i Olympiacos, també als vuitens

Última jornada trepidant als grups A, C i D de la primera fase de la Champions. El Manchester United, que ha derrotat el Xakhtar (1-0), i el Bayern de Munic, tot i perdre a casa amb el Manchester City (2-3), han passat als vuitens com a primers. El Bayer Leverkusen, que ha vençut per 0-1 a Anoeta, i l'Olympiacos han certificat l'accés com a segons.

ManU, 1 - Xhaktar, 0

Phil Jones ha posat punt final a les derrotes dels diable vermells a Old Trafford i ha garantit l'accés com a primers del grup A als vuitens de final dels de David Moyes. Els ucraïnesos s'han de conformar amb la Lliga Europa.

Reial Societat, 0 - Bayer Leverkusen, 1

Adéu a Europa dels donostiarres amb una nova derrota. Els alemanys, gràcies a una diana de Toprak, s'han classificat per a la fase següent.

Bayern, 2 - ManCity, 3

El Manchester City ha estat a un pas d'assolir la proesa de pispar-li el primer lloc de grup al Bayern de Pep Guardiola a l'Allianz Arena. Els bavaresos han abassegat en la seva sortida, i en 12 minuts ja guanyaven per 2 a 0, gràcies als gols de Thomas Müller i Mario Götze. Els de Pellegrini, però, han posat la primera pedra per la remuntada encara en el primer temps, en una jugada construïda per Jesús Navas i Milner i completada per David Silva. I a la segona meitat, dues errades dels dos centrals titulars del Bayern han donat la victòria als anglesos. Primer, penal barroer de Dante a Milner, transformat per Kolarov. I després, el 2 a 3 de Milner en una centrada de Jesús Navas que Boateng no ha sabut treure.

Viktoria, 2 - CSKA, 1

El tercer classificat del Grup D, i per tant, l'equip que jugarà la Lliga Europa, serà el Viktoria Plzen. S'hi ha classificat guanyant el CSKA de Moscou amb un gol de Tomás Wagner en el temps afegit, que ha provocat el deliri a la banqueta local just en l'últim partit del tècnic Pavel Vrba, que marxa a dirigir la selecció txeca.

Benfica, 2 - PSG, 1

En el grup C, les coses han quedat com estaven. La remuntada del Benfica sobre el matemàtic primer de grup, el París Saint-Germain, ha estat inútil. El gol de Cavani en el minut 34 l'han neutralitzat Lima, de penal pocs minuts després, i Nico Gaitán, a la segona part, en una bona jugada col·lectiva però amb una errada clamorosa de Zoumana Camara, que ha donat el gol fet a l'argentí. Els lisboetes s'hauran de conformar amb la Lliga Europa l'any que la final de Champions es juga al seu estadi.

Olympiacos, 3 - Anderlecht, 1

L'Olympiacos, que defensava el segon lloc de grup, l'ha mantingut en un partit molt accidentat en què el protagonista golejador ha estat Javier Saviola, autor dels dos primers gols dels del Pireu. L'exbarcelonista, fins i tot, s'ha pogut permetre el luxe de fallar un penal, que ha suposat la primera de les tres expulsions que ha patit l'Anderlecht: Kouyaté, N'Sakala i Silvio Proto, que ha marxat indignadíssim i insultant els àrbitres en anglès. Els belgues s'han acomiadat d'Europa.