Futbol

La Comissió Europea obrirà expedient a set clubs de la Lliga BBVA, entre ells el Barça i el Reial Madrid

La Comissió Europea obrirà aquesta setmana una investigació oficial contra set clubs de la Lliga BBVA per possibles ajudes d'Estat il·legals, segons ha avançat el ministre espanyol d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo. Els equips afectats, per diferents motius, són Reial Madrid, FC Barcelona, Athletic, Osasuna, València, Hèrcules i Elx.

Actualitzat

La Comissió Europea (CE) obrirà aquesta setmana una investigació oficial contra set clubs de la Lliga BBVA per possibles ajudes d'Estat il·legals, segons ha avançat el ministre espanyol d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo. Els equips afectats, per diferents motius, són Reial Madrid, F. C. Barcelona, Athletic, Osasuna, València, Hèrcules i Elx.

El ministre ha assegurat que pel govern no s'ha produït il·legalitat "en cap dels casos" i que per això té preparades al·legacions per a tots ells. "És obvi que el govern plantarà cara fins al final en defensa dels clubs espanyols, que també formen part de la marca Espanya", ha assenyalat García-Margallo.

La CE investiga els set clubs citats per tres motius diferents, en considerar que s'han pogut beneficiar d'ajudes públiques incompatibles amb les normes comunitàries. El Reial Madrid, el Barcelona, l'Athletic Club de Bilbao i l'Osasuna són investigats pel seu estatus fiscal, ja que són els quatre clubs de Primera que no són societats anònimes i es considera que això podria donar-los avantatge.

D'altra banda, Brussel·les investiga el València, l'Hèrcules i l'Elx per les suposades ajudes de l'Institut Valencià de Finances. A més, el Reial Madrid és investigat per una permuta de terrenys per a la construcció de la seva ciutat esportiva i l'Athletic pel paper de la societat pública posada en marxa per construir el nou estadi San Mamés.

El Barça assegura que l'expedient no té fonament jurídic

El FC Barcelona considera que l'expedient "no té fonament" jurídic, segons ha assegurat el seu portaveu i secretari, Toni Freixa. L'entitat blaugrana nega que s'hagi pogut beneficiar d'ajudes públiques i ha defensat la forma jurídica de club esportiu que, segons Freixa, "està contemplada" a la Llei General de l'esport espanyol. "Mai hem rebut una ajuda pública i, a més, la forma jurídica de club esportiu està contemplada en la llei de l'esport. No té cap fonament", ha afirmat Freixa després de la celebració de la reunió de la junta ordinària del club celebrada aquest dilluns al Camp Nou.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut