Marc Coma és tot un expert en el Ral·li Dakar (Foto: EFE)
Ral·li Dakar

La història d'amor entre Marc Coma i el Ral·li Dakar

Marc Coma, de 37 anys, s'ha proclamat campió del Ral·li Dakar per quarta vegada. El pilot d'Avià va guanyar l'edició del 2006, a l'Àfrica, i les del 2009, 2011 i 2014, ja en terres sud-americanes.

Actualitzat

Marc Coma, de 37 anys, s'ha proclamat campió del Ral·li Dakar per quarta vegada en categoria de motos. El pilot d'Avià es va inscriure per primera vegada en aquest ral·li l'any 2002, en l'edició que va sortir d'Arras i va passar per Madrid abans d'acabar a l'Àfrica. Coma no va aconseguir completar el recorregut en la seva primera participació. El 2003 va tornar com a pilot oficial de KTM, formant equip amb "Nani" Roma i Isidre Esteve. Va acabar onzè, i aquest resultat el va permetre participar en l'edició del 2004 com a motxiller de Roma i Esteve. A falta de 5 etapes, va caure i va haver d'abandonar.

L'any 2005, l'experiència acumulada el va permetre arribar a ser líder i acabar segon de la general. Però Coma no en tenia prou. L'any següent per fi va poder-lo guanyar, després d'haver liderat la cursa des de la quarta etapa. El 2007, quan semblava que el pilot barceloní revalidaria el títol, es va perdre a la penúltima etapa. Tractant de recuperar el temps perdut va patir una caiguda que el va impedir continuar.

El canvi de continent

Després d'un any de suspensió de la prova per l'amenaça terrorista al nord de l'Àfrica, el Dakar es va traslladar a Sud-amèrica. I Coma es va retrobar amb el triomf. Líder des de la primera etapa, el Dakar del 2009 va ser tot seu. En la següent edició, una penalització de 6 hores el va deixar sense opcions a la general. L'any 2011, amb Joan Pedrero de motxiller, va guanyar per tercera vegada. A aquest triomf el van seguir dos anys de sequera. El 2012, a causa d'un problema mecànic a la penúltima etapa que el va impedir lluitar per la victòria amb Després, i el següent, per una lesió d'espatlla que el va impedir prendre la sortida. Aquest 2014 ha tornat al lloc més alt del podi, havent guanyat 3 etapes i liderar la cursa des de la cinquanta etapa.

 


 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut