Dani Roma, emocionat a l'arribada a Valparaíso (Foto: Reuters).
Ral·li Dakar

Joan "Nani" Roma ingressa en el selecte club de guanyadors del Dakar en motos i cotxes

Amb el seu triomf en l'edició del Dakar del 2014, Joan "Nani" Roma ha ingressat en el club dels pilots que han guanyat el ral·li en la categoria de motos i cotxes. Només dos francesos ho havien aconseguit abans que el català, Hubert Auriol i Stéphane Peterhansel.

Actualitzat

Amb el seu triomf en l'edicio del Dakar del 2014 Joan "Nani" Roma ha ingressat en un club molt exclussiu, el dels pilots que han guanyat el ral·li més dur del món en la categoria de motos i cotxes. Només dos francesos ho havien aconseguit abans que el català, Hubert Auriol i el segon en la present edició, Stéphane Peterhansel. El company de Roma, amb 6 victòries en motos i 5 en cotxes, és el pilot amb més títols de la cursa.

Joan "Nani" Roma va debutar en el Dakar africà el 1996 en la categoria de motos. Després de vuit participacions, es va convertir en el primer pilot de l'estat espanyol que va guanyar la cursa el 2004. A partir de la següent edició, molt castigat per les caigudes, va fer el salt als cotxes. L'any passat, les ordres d'equip li van impedir disputar a Peterhansel la victòria final. Aquest any, la polèmica ha estat a l'inrevés.I Roma, deu anys després del seu primer triomf al Dakar, ha tornat a fer història.
 
 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut