Barça

El Barça guanya còmodament el Màlaga (3-0) i recupera el liderat de la Lliga

El Barça supera fàcilment el Màlaga al Camp Nou (3-0) i recupera el liderat de la Lliga empatat a punts amb l'Atlètic. Piqué, Pedro i Alexis han anotat els gols blaugranes en un partit en què Josep M. Bartomeu s'ha estrenat presidint la llotja, Xavi ha estat homenatjat pels 700 partits com a blaugrana i Afellay ha tornat a jugar amb l'equip vint mesos després.

El Barça supera fàcilment el Màlaga al Camp Nou (3-0) i recupera el liderat de la Lliga empatat a punts amb l'Atlètic. Piqué, Pedro i Alexis han anotat els gols blaugranes en un partit en què Josep M. Bartomeu s'ha estrenat presidint la llotja, Xavi ha estat homenatjat pels 700 partits com a blaugrana i Afellay ha tornat a jugar vint mesos després.

Amb Josep Maria Bartomeu presidint la llotja al Camp Nou i Xavi Hernández rebent un homenatge pels seus 700 partits vestint la samarreta blaugrana ha començat l'enfrontament amb el Màlaga. El Barça ha començat alegre, amb joc combinatiu, especialment entre Pedro, Cesc, Alexis i Messi que han trobat en múltiples ocasions una autopista per la banda dreta que no han pogut aprofitar. Duda, a pocs minuts de l'inici del partit, a través d'un llançament de falta, ha obligat que Valdés s'estirés. Ha estat la primera ocasió perillosa del conjunt andalús que ha rebut un setge constant a la seva àrea. Pedro, elèctric per la banda i Alba salvant una acció clara per al Màlaga han estat clars exemples d'un Barça que ha remat per parts iguals entre tots els jugadors. Messi, en una acció individual, ha acabat amb la pilota fregant el pal després d'haver-se encarat a Willy Caballero.

A la mitja hora de partit, i des d'una acció a pilota parada, Duda ha connectat amb Angeleri, que, rematant de cap, ha estat a punt de sorprendre un Valdés que ha refusat la pilota gràcies als reflexos. El Barça no ha cessat a buscar el gol. Arribades constants amb combinacions entre Messi, Alba, Pedro, Alexis i Cesc no han acabat de fructificar, com sí que ho ha fet Piqué al minut 40. Ha estat precisament a partir d'un servei de córner que el central ha aprofitat una pilota pentinada amb el cap per Alexis, per enviar-la amb un xut al fons de la porteria andalusa. La primera part ha acabat amb l'avantatge al marcador i amb una capacitat elevada dels blaugranes per generar ocasions. La mobilitat i la capacitat de creació han estat les principals armes dels homes de Martino.

A la segona part s'ha mantingut el joc combinatiu i la rapidesa. Entre Cesc i Messi s'ha generat la primera bona ocasió de perill. Alves ha començat la jugada del gol amb una bona combinació amb Messi i l'argentí ha cedit la pilota a Pedro que, amb un xut creuat, ha enviat la pilota al fons de la porteria de Willy. Cinc minuts després Alexis ha aconseguit el seu dotzè gol, el tercer del partit. L'acció ha començat amb una jugada iniciada per Messi que amb una combinació amb Pedro ha acabat amb una centrada que el xilè no ha desaprofitat. Després del gol, Pedro, que havia rebut un cop, ha estat canviat per precaució i cinc minuts abans del final, Afellay, vint mesos després, ha tornat a trepitjar un terreny de joc amb la samarreta blaugrana.

Amb la victòria, el Barça recupera el lideratge de la Lliga i continua empatat a 54 punts amb l'Atlètic de Madrid.