Thorpe, en un acte públic a Doha, el desembre passat. (Foto: Reuters)
Natació

Ian Thorpe ingressa en un centre mèdic per tractar-se de depressió i alcoholisme

El guanyador de nou medalles olímpiques en natació ha ingressat aquest dimecres en una clínica de Sydney per tractar-se d'abús d'alcohol i de depressió. L'australià ja havia patit aquests problemes, tal com ell mateix va reconèixer en una biografia publicada ara fa dos anys, quan va fracassar en l'intent de classificar-se per a Londres 2012.

Actualitzat

El guanyador de nou medalles olímpiques en natació, Ian Thorpe, ha ingressat aquest dimecres en una clínica de Sydney per tractar-se d'uns problemes d'abús d'alcohol i de depressió.

Heroi de la natació australiana a Sydney 2000 i Atenes 2004, Thrope es va retirar de la competició l'any 2006. Va intentar tornar a Londres 2012, però va fallar en les proves de classificació. Segons el diari "The Sydney Daily Telegraph", després d'aquesta desil·lusió, el nedador ha patit "una sèrie de problemes" per adaptar-se a la vida quotidiana, fora de l'esportiva.

Thorpe ja havia patit depressions i alcoholisme, tal com ell mateix va reconèixer en una biografia publicada ara fa dos anys.

L'australià va guanyar cinc medalles d'or, tres de plata i una de bronze en participacions olímpiques i, a més, va ser el primer nadador a penjar-se sis ors en un mateix Mundial, el de Fukuoka 2001.

Anar al contingut