Futbol

Mor als 54 anys Javier Eskalza, exfutbolista de l'Espanyol i el Sabadell

L'Espanyol i el Sabadell i també l'Athletic de Bilbao i el Sestao estan avui de dol. L'exjugador d'aquests equips i actual empleat de l'entitat blanc-i-vermella Javier Eskalza ha mort als 54 anys. Eskalza jugava de defensa esquerre i va ser internacional als anys vuitanta.

Actualitzat

Javier Eskalza va fitxar per l'Espanyol el 1980, procedent de l'Athletic de Bilbao. Al club de Montjuïc hi va jugar tres anys, fins al 1983, i la temporada 1983-1984 va estar al Sabadell. Els seus excompanys el recorden com un jugador molt disciplinat tàcticament i molt regular: a l'Espanyol, per exemple, va jugar 31 partits en la seva primera temporada i 30 en les dues següents. Eskalza també va coincidir a l'Espanyol amb jugadors com ara Molinos, Marañón, Miguel Ángel i Zúñiga.

Javier Eskalza va disputar un total de 207 partits amb l'Athletic de Bilbao, on va jugar del 1973 al 1980. Amb l'equip basc va jugar la final de la UEFA de la temporada 1976-1977 contra la Juventus. Després de passar per l'Espanyol i el Sabadell, i va acabar la seva carrera al Sestao, del 1984 al 1987. Va ser internacional amb la selecció espanyola en una ocasió i va jugar tres partits amb la selecció d'Euskadi.

Anar al contingut