Les tres primeres classificades a la prova de Laura Orgué. (Foto: EFE)
Jocs Olímpics hivern Sotxi

Laura Orgué obre la participació catalana als Jocs Olímpics d'hivern de Sotxi amb una vint-i-cinquena posició

Laura Orgué ha estat la primera esportista catalana a debutar en els Jocs Olímpics d'hivern de Sotxi, i ho ha fet quedant vint-i-cinquena (de 61 participants) en la prova d'esquiatló 7,5 km clàssic + 7,5 km lliure. La igualadina ha entrat a 2 minuts i gairebé 13 segons de la guanyadora, Marit Bjoergen.

Actualitzat

Laura Orgué ha estat la primera esportista catalana a debutar en els Jocs Olímpics d'hivern de Sotxi, i ho ha fet quedant vint-i-cinquena (de 61 participants) en la prova d'esquiatló 7,5 km clàssic + 7,5 km lliure. La igualadina ha entrat a 2 minuts i gairebé 13 segons de la guanyadora, Marit Bjoergen. La noruega ha obtingut 1,8 segons d'avantatge respecte a la guanyadora de la medalla de plata, la sueca Charlotte Kalla. El bronze ha estat per a una altra noruega, Heidi Weng.

Abans d'aquesta prova, Sage Kotsenburg havia guanyat el primer or d'aquests Jocs. El nord-americà de 20 anys s'ha imposat a la competició de slopestyle gràcies a un bona actuació en la primera de les bues baixades. Tot el contrari que el gran favorit, el noruec Staale Sandbech, al qual un mal primer descens ha obligat a fer el segon impecable per guanyar la medalla de plata. El mateix camí que ha seguit el canadenc Mak McMorris per aconseguir el bronze.

En els cinc quilòmetres de patinatge de velocitat l'holandès Sven Kramer s'ha endut l'or batent el rècord olímpic amb un temps de 6 minuts i poc menys d'11 segons. Kramer repeteix or de la mateixa manera que el va guanyar als Jocs anteriors, a Vancouver, trencant la millor marca existent. El domini holandès en aquesta disciplina ha estat total, ja que han copat el podi. La plata ha estat per a Jan Blokhuijsen i el bronze per a Jorrit Bergsma.

En els 10 quilòmetres de biatló ha guanyat l'or Ole Einar Bjoerndalen, sumant d'aquesta manera la seva dotzena medalla en uns Jocs Olímpics d'hivern (7 ors, 4 plates i 1 bronze). El noruec de 40 anys, que va guanyar els seus primers metalls olímpics als Jocs de Nagano (1998), iguala la marca del seu compatriota Bjorn Dahlie. El francès Martin Forcada, originari de la Catalunya Nord, ha estat sisè.

Dues germanes, les canadenques Justine i Chloe Dufour-Lapointe, han guanyat les medalles d'or i plata en la modalitat de bumps d'esquí estil lliure. La gran favorita i dominadora de l'especialitat durant l'últim any, la nord-americana Hannah Kearney, s'ha hagut de conformar amb el bronze.

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut