Handbol

El Barça escombra el PSG al Palau i s'assegura el liderat matemàtic del seu grup a la Lliga de Campions (38-28)

El Barça s'ha assegurat de forma matemàtica el liderat del seu grup de la Lliga de Campions d'handbol després d'escombrar el PSG per un contundent 38-28. El Palau ha gaudit de l'exhibició dels blaugrana davant un rival fet a cop de talonari però que ha marxat cap a casa escaldat. Victor Tomàs, amb 10 dianes, ha estat el màxim golejador del matx.

El Palau Blaugrana ha viscut l'ambient de les grans ocasions per gaudir d'un dels millors partits que es poden veure actualment en l'handbol europeu. El Barça, amb l'objectiu d'assegurar-se el liderat matemàtic del grup a la Lliga de Campions, ha escombrat de la pista un PSG fet a cop de talonari. Una constel·lació d'estrelles sobre el parquet blaugrana que s'ha resolt amb contudent triomf dels homes de Xavi Pascual per 38-28.

Amb una primera part ratllant la perfecció, el Barça ha passat per sobre d'un rival humiliat tot i tenir un pressupost estrastofèric gràcies als petrodòlars. Els blaugrana han fet valer el seu millor joc d'equip per superar a plaer les individualitats d'un PSG que mai ha actuat com un bloc sòlid. Víctor Tomàs, pletòric tant en defensa com en atac, i Arpad Sterbik, un mur infranquejable a la porteria amb 12 aturades, han liderat una autèntica lliçó magistral d'handbol.

El Barça, que ha arribat a tenir un màxim avantatge d'11 gols a la primera meitat, ha arribat al descans amb resultat molt favorable de 19-9. Només la rauxa i el caràcter del català Antonio Garcia ha evitat una derrota més escandalosa dels parisencs després dels primers 30 minuts de joc.

Mateix guió a la represa

En la represa, el guió del partit no ha variat gens ni mica. El Barça, molt més intens que el PSG en totes les facetes del joc, ha seguit imposant la seva superioritat a la pista davant un rival sense poder de reacció. Amb el partit completament sentenciat, l'allau blaugrana només s'ha aturat per un excés de relaxació en els últims minuts.

Tot i això, el Barça ha acabat guanyant per un incontestable 38-28 amb un Víctor Tomàs com a màxim anotador amb 10 gols i es manté invicte aquesta temporada en competició oficial tant a la Champions com a la Lliga Asobal. L'única nota negativa de l'enfrontament ha estat la lesió d'Sterbik en l'inici de la segona meitat i que l'ha obligat a deixar el seu lloc a Saric. El porter blaugrana s'ha fet un trencament al menisc extern del genoll dret i dilluns l'operaran.