París

Dos catalans que van participar al Dakar, detinguts per tràfic de cocaïna

Dos catalans han estat detinguts en relació a un possible cas de tràfic de cocaïna. Els detinguts, que haurien participat amb un camió de logística al Ral·li Dakar, portaven 1.500 quilos de cocaïna a les rodes del vehicle. S'han detingut tres persones més.

RedaccióActualitzat

Dos catalans han estat detinguts en relació al tràfic de cocaïna. Es tracta d'un carregament de 1.500 quilos que va ser trobat en un dels camions que van participar en el Ral·li Dakar d'aquest any.

Un dels detinguts ho han estat a França, juntament amb un altre ciutadà de nacionalitat espanyola, i l'altre a Catalunya. Els detinguts col·laboraven amb l'equip Epsilon, que feia la logística durant el Ral·li, i havien anat al port de Le Havre a buscar el camió, procedent de Xile.

El camió va ser interceptat el dia 19 per la policia francesa amb la cocaïna amagada als pneumàtics. Però la policia no ho va notificar a la família, que en va denunciar la desaparició en no tenir cap notícia dels homes. La llei francesa preveu fins a 96 hores de detenció no comunicada en alguns casos determinats.

El director de l'equip Epsilon, que havia servit la logística a dos corredors en la categoria de motos al Dakar, també ha estat detingut a Granollers per ordre de la Interpol.

En l'operació també han estat detingudes dues persones a Bulgària, on s'ubicaria l'organització. Les autoritats franceses consideren que es tracta d'una xarxa internacional de tràfic de drogues i que el valor al mercat de la quantitat requisada podria arribar als 270 milions d'euros.

Com va anar la detenció del camió

El dia 19 la policia francesa va detectar a Le Havre un vehicle que desembarcava d'un vaixell amb bandera liberiana arribat de Valparaíso, a Xile. Després de ser detectat, identificat i controlat, el camió va ser interceptat a la confluència de les carreteres que uneixen Orleans i Clermont- Ferrand. Van comprovar que el vehicle sospitós era el camió que havia participat en el Dakar i que formava part de l'expedició oficial Epsilon Team, amb seu a la Roca del Vallès. Els dos ocupants del vehicle van ser arrestats. Més tard es va detenir al director de l'equip, de 59 anys, a Granollers.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut